Berlingske Media: Så meget tjener vores chefredaktører

Berlingske Media fortæller nu omverdenen, hvor meget chefredaktører i mediekoncernen i gennemsnit tjener i løn.

Ansvarshavende chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, og ansvarshavende chefredaktør på BTMX, Jens Grund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En chefredaktør på Berlingske og på de andre aviser i Berlingske Media tjener i gennemsnit lige på den gode side af 1,5 millioner kroner om året.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Berlingske Media.

Berlingske Media er dermed blandt de første mediehuse til åbent at fortælle ikke mindst politikerne, hvad chefredaktørerne tjener i årsløn.

Berlingske chefredaktør, Tom Jensen, lægger ikke skjul på, at offentliggørelsen af i alt seks chefredaktørers løn skal ses i lyset af den seneste tids debat om mediechefers lønninger.

Som det hedder i pressemeddelelsen, så har »flere medieordførere på det seneste lagt op til, at der i forbindelse med de kommende mediestøtteforhandlinger vil blive fremsat krav om en fuld offentliggørelse af mediecheflønninger helt ned på enkeltredaktørniveau, hvis en privat medievirksomhed skal kunne modtage mediestøtte.«

»Berlingske Media finder det stærkt uheldigt, hvis kravet om offentlige lønlister bliver brugt som pression under mediestøtteforhandlingerne. For at undgå dette og for at udvise åbenhed og sikre sammenligningsgrundlaget i branchen, har Berlingske Media valgt at offentliggøre et gennemsnit af lønniveauerne hos virksomhedens chefredaktører,« fremgår det.

Helt konkret drejer det sig om årslønninger for de ansvarshavende chefredaktører på Berlingske, BTMX, Weekendavisen og Radio24syv samt to yderligere chefredaktører på henholdsvis Berlingske og BTMX.

Den gennemsnitlige årsløn for de pågældende chefredaktører er 1.591.150,89 kroner. Inkluderet i dette beløb er grundløn, pension og bonus samt i nogle tilfælde bilordning.

Bonus er udregnet med en faktor på 50 procent, altså at redaktørerne får udbetalt det, der svarer til halvdelen af det fulde potentiale af deres bonus.

Tom Jensen ønsker ikke at oplyse sin personlige løn.

»Det oplyser vi ikke, fordi vi vil undgå, at det bliver et spørgsmål om enkeltpersoner. Det her drejer sig om lønniveauet, som vi ikke har problemer med at være åbne omkring,« siger han:

»Det er helt forkert, at man vil bruge mediestøtten til politisk pression. Det vil vi undgå. Derfor lægger vi tallene frem.«