Berlingske Journalisters Pris til Rune Lykkeberg

Journalisterne på Berlingske Tidende hylder en kollega på Information.

Journalist Rune Lykkeberg fra Information tildeles i dag Berlingske Journalisters Pris.

Priskomiteen begrunder valget af Rune Lykkeberg med hans velskrevne klummer i Information, hvor han ”leverer modig og præcis samfundsanalyse. Som i bogen ”Kampen om Sandhederne” lægger han på original vis både venstrefløjen og de borgerliges selvforståelse blot og løfter på fornem vis arven efter Børge Outze og Ejvind Larsen”.

- Rune Lykkeberg overrumpler sin læser med skarpe iagttagelser og sin evne til at se, hvad det i virkeligheden er, danskerne diskuterer, og hvorfor vi gør det. Selv når man er rygende uenig, får man altid noget med sig hjem, siger formanden for priskomiteen, journalist Morten Frich.

Kollegial hædersbevisning
Rune Lykkeberg er 34 år. Han er født i Århus og har studeret filosofi og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Journalistisk har han begået sig i det nu hedengangne Månedsbladet Press, og siden 2005 har han været weekendredaktør på Information. Rune Lykkeberg er i dag redaktionschef for weekend og kultur.

Berlingske Journalisters Pris er en kollegial hædersbevisning, stiftet af Berlingske Medarbejderforening i 1996. Prisen tildeles en kollega som i særlig grad har udmærket sig med kvalitetsjournalistik gennem det skrevne ord i den dansksprogede presse.

Med æren følger et rejselegat på 15.000 kroner samt statuetten ”Dyret”, skabt af billedhuggeren Niels Peter Bruun Nielsen.

Prisen blev indstiftet i 1997. Den uddeles hvert år på grundlæggeren af Berlingske Tidende, Ernst Henrich Berlings fødselsdag 22. marts, der i år imidlertid falder på søndag. Derfor uddeles prisen i dag kl. 14 i konferencesalen på Berlingske Tidende.

Ernst Henrich Berling blev født i Tyskland i 1708. Han immigrerede siden til Danmark, og i 1749 grundlagde han i København den avis, som i dag er Danmarks, Europas og en af verdens ældste: Berlingske Tidende.