Berlingske-journalist nomineret til årets Cavling-pris

Reportager fra Syrien, afsløringer om Skatteministeriets rolle i skattesagen og en detaljeret beskrivelse af det største kup i Danmark er blandt kandidaterne til dette års fornemmeste journalistpris.

Berlingskes Line Holm Nielsen er nomineret for den digitale single »Kuppet«, som er udgivet af medievirksomheden Zetland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

De nominerede til årets Cavling-pris, der regnes som den mest prestigefulde journalistpris herhjemme, er mandag aften blevet offentliggjort af Dansk Journalistforbund.

Det er en bred og alsidig række historier, der er blandt de fem nominerede, som 4. januar kan få tildelt prisen.

Fra Politiken er journalisterne Hans Davidsen-Nielsen og Bo Maltesen nomineret for deres »afsløringer af Skatteministeriets rolle i statsministerparrets skattesag; afsløringer, som medvirkede til nedsættelse af Skattesagskommissionen«, som journalistforbundet skriver på sin hjemmeside.

Berlingskes Line Holm Nielsen er nomineret for den digitale single »Kuppet«, som er udgivet af medievirksomheden Zetland. »Kuppet« beskriver gennemførelsen og efterforskningen af danmarkshistoriens største røveri mod Dansk Værdihåndtering i 2008-2012.

Journalisterne Kaare Gotfredsen, Lasse Ravnø og Jonathan Placing fra TV2 er nomineret »for afdækning af politisvigt og manglende bekæmpelse af narkokriminalitet på Vesterbro i København og i Sandholmlejren i Nordsjælland«.

Fra Nordjyske Medier er journalist Asbjørn With nomineret til prisen for »i over 100 artikler at have kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede«.

Den sidste nominerede er Danmarks Radios korrespondent Puk Damsgaard, der er nomineret for sine mange reportager fra og om borgerkrigen i Syrien. Her har hun »skildret de menneskelige konsekvenser af den langstrakte konflikt«, som det hedder i nomineringen.

I alt 45 forskellige fortællinger var indstillet til den fornemme pris, og det er nu op til Cavling-komiteen med formand Kurt Strand i spidsen at nå til enighed om den endelige vinder.

Ved overrækkelsen af prisen, der finder sted Bibliotekssalen i Rundetårn, vil pressens minister, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), deltage.

Sidste år fik journalisterne Ulrik Dahlin og Anton Geist fra Information prisen for deres artikler om, hvorfor en lang række statsløse, der er født i Danmark, i strid med internationale konventioner fik afslag på deres ansøgninger om dansk statsborgerskab. Artiklerne førte blandt andet til, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) måtte gå af.