Berlingske erfarer: Mobil politistation sættes ind i kampen mod banderne

Arkivfoto: Torsdag kommer der en mobil politistation på Nørrebro, erfarer Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Justistminister Søren Pape Poulsen (K) har på et møde med rigspolitichefen og partierne bag bandepakken besluttet at indsætte en mobil politistation i kampen for at stoppe bandekrigen på Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter.

Det erfarer Berlingske.

Det står endnu ikke klart, præcis hvor den mobile politistation skal placeres, men ifølge Berlingskes oplysninger bliver det i et område, der har været hårdt præget af bandekriminalitet.

Den mobile politistation skulle åbne allerede torsdag.

Justitsministeren vil løfte mere af sløret for, præcis hvor den mobile politistation skal placeres, på et såkaldt doorstep-møde umiddelbart efter dagens drøftelser.

Ifølge TV 2, der også har oplysningerne om den nye mobile politistation, vil der være seks betjente på arbejde på stationen ad gangen - og ingen døgnbemanding.

Midlerne til bemandingen bliver ifølge tv-stationen ikke taget fra politiets andre områder, men er nye penge, der tilføres.

Beslutningen om at etablere en mobil politistation kommer efter en sommer med adskillige skyderier i hovedstadsområdet.

Alene fra 12. juni og frem til nu, har politiet således registreret 18 banderelaterede skyderier.

Skyderier, der knytter sig til en konflikt mellem banden Loyal to Familia (LTF), der har base på Blågårds Plads på Indre Nørrebro, og en sammenslutning af tre bander fra Ydre Nørrebro og Nordvest. Det drejer sig om en gruppering fra Husum, en fra Mjølnerparken og en fra Nordvest, der kalder sig Copenhagen Nordvest.

I sidste uge efterlyste overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen i Berlingske netop mobile politistationer i de hærgede område, og nævnte selv Blågårds Plads og Krakas Plads som steder, der ville have gavn af en mobil enhed.

Dengang var der ikke opbakning til Frank Jensens forslag hos Københavns Politi.

»I den aktuelle situation, hvor to bandegrupperinger næsten dagligt har væbnede og voldelige sammenstød, vurderer vi, at politiets ressourcer er bedst anvendt ved mobile patruljeindsatser, hvor vi har mulighed for at stresse bandemedlemmerne under deres færden rundt i hele området,« forklarede chefpolitiinspektør Jørgen Skov dengang i en mail til Berlingske.