Beredskabsstyrelsen klar med flyvefærdig droneplan

Flyvende droner skal hjælpe ved oversvømmelser, naturbrande og missioner i Arktis. Beredskabsstyrelsen er klar med en strategi for indkøb og brug af droner.

Flyvende robot-droner skal være en del af det hold, der rykker ud ved katastrofer og større ulykker, meddeler Beredskabsstyrelsen. En strategi for både indkøb og brug af droner ligger nemlig klar.

Beredskabsstyrelsen har gennem længere tid fulgt udviklingen på området og er nu klar med en strategi for dronerne, der efter planen skal sættes ind ved større hændelser i landet såvel som på internationale missioner.

»Droner er et meget effektivt hjælpesystem. De kan bruges til at kortlægge, inden en hændelse indtræffer, men også under en indsats, hvor man kan se, hvordan eksempelvis en brand udvikler sig. Derudover kan man også bruge dem til læring efter en hændelse,« siger sektionschef i Beredskabsstyrelsens nationale beredskab, Brian M. Wesselhoff.

Ifølge sektionschefen vil styrelsen investere i to slags droner.

»Den ene drone ligner en helikopter og bruges til overvågning og eftersøgninger. Den anden minder mere om et fly og kan bruges til at kortlægge et nyt skadesområde, hvor man eksempelvis kan se området både før og efter en ulykke,« forklarer Brian M. Wesselhoff.

Hver drone koster omkring 300.000 kroner inklusiv de systemer, der ligger bag. Styrelsen forventer, at dronerne er klar til at blive taget i brug til efteråret.