Beredskabsstyrelsen gør ekstra mandskab klar til tør weekend

Det sommerlige vejr betyder en ekstra opmærksom Beredskabsstyrelse, der efter hedebrand gør sig klar.

Foto: Ida Marie Odgaard

Høj sol, høje temperaturer og en knastør vegetation. For mange et glædeligt sommerscenarie men for Beredskabsstyrelsen en grund til bekymring.

Derfor har Beredskabsstyrelsen taget ekstra foranstaltninger forud for weekenden. Det inkluderer blandt andet, at styrelsen har flere folk til rådighed som hurtigt kan rykke ud. Det forklarer operativ chef Lars Høj Schou fra Beredskabsstyrelsen.

»Tørkeindekset viser, at det er meget tørt de steder, hvor der er sandjorde og mange nåletræer. Vejrudsigten viser rigtig varmt vejr. Det betyder, at vi forudser, at vi risikerer mange naturbrande,« siger han.

»Derfor har vi gjort det, at vi har ekstra vagthold i baghånden på vores centre. Således at vi kan rykke ud i starten eller begyndelse af en brand.«

For nylig har styrelsen arbejdet med at slukke en naturbrand ved Randbøl Hede nær Billund.

Siden har flere kommuner haft afbrændingsforbud, og seks kommuner - Billund, Vejle, Kolding, Vejen, Fredericia og Middelfart - har stadig et.

Derfor beder styrelsen også om hjælp. Borgere opfordres til at benytte indrettede bålpladser, hvis man skal tænde bål eller grill. Med mindre det blæser meget eller er meget tørt. Så anbefales borgernes at lade være.

Derudover ser Beredskabsstyrelsen gerne, at cigaretskodder ender alle andre steder end i den tørre natur.

/ritzau/