Beredskabsstyrelsen: Danmark slap billigt

Det var primært væltede træer i Nordjylland og Midt- og Nordvestsjælland, der krævede en udrykning.

Danmark slap forholdsvis billigt fra søndagens storm, og skaderne er ikke nær så omfattende, som de var orkanen i 1999.

Sådan lyder meldingen fra Beredskabsstyrelsen, der havde en søndag med "lettere forhøjet beredskab" og i alt 28 indsatser på landsplan.

- Det helt typiske har været væltede træer, der har truet trafikken. Der har også været enkelte afrevne tage og bygninger truet af sammenstyrtning. Så der har ikke været de meget komplekse indsatser, siger vagthavende officer Brian Wesselhoff til Ritzau.

Travlheden koncentrerede sig primært om Nordjylland og Midt- og Nordvestsjælland, hvor træer væltede ud på kørebanen, så Beredskabsstyrelsens folk måtte ud og fjerne dem, inden de blev til fare for bilisterne.

Men selv om Styrelsen stadig arbejder på at gøre tallene op, kan man dog slå fast, at det ikke var en storm, som kommer ind på listen over de mest alvorlige.

- Dem, der har fået revet taget af deres hus, synes helt sikkert, det er alvorligt. For os har der været normalt travlt, og vi har haft lettere forhøjet beredskab. Det har dog ikke været så slemt, som vi havde forventet, siger Brian Wesselhoff.

Mandagen byder på stilhed efter stormen. Man er ikke i forhøjet beredskab, men har dog enheder klar til at assistere ved forhøjet vandstand, lyder det fra Beredskabsstyrelsen.

/ritzau/