Benedikte Kiær: København viser vejen på specialområdet

Socialministeren roser den nye specialreform i Københavns Kommune, og hun håber, at flere kommuner vil følge det gode eksempel.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København viser vejen, når det kommer til børn med særlige behov i børnehaven og folkeskolen.

Sådan beskriver Socialminister Benedikte Kiær (K) den nye specialreform, der i går blev forhandlet på plads i Københavns Kommune. Reformens hovedoverskrift er investeringer og tidlig indsats, der skal bremse det stigende antal af børn, der sendes på specialskole. 

Læs også: Trygge børn kan spare kommunen for udgifter

Læs også: Bred opbakning til Anne Vangs specialreform

- Det er vigtigt, at den største kommune er med til at sætte takten og vise vejen. Det gør København i det her tilfælde. Og deres nye specialreform er vand på min mølle i forhold til inklusion, siger ministeren.

Hun er især glad for den tidlige indsats, og at man lærer børn, der ikke har udfordringer, at være sammen med de børn, der har nogle særlige behov.

- Det er simpelthen så vigtigt, at de her børn får den hjælp, de har behov for, og samtidig også kan være en del af fællesskabet, siger Benedikte Kiær.

Ministeren håber nu, at flere kommuner vil følge Københavns Kommune og gøre inklusion til et stort fokusemne i kommunen.