Bendtsen og Gade fik jagttur i Letland

Milliardvirksomheden Hedeselskabet betalte for en tre dages jagttur for Bendt Bendtsen og Søren Gade i Letland.

Bendtsen og Gade på jagt sammen i Polen. En tur, de selv har betalt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Limpopo Travel

Den konservative eksminister Bendt Bendtsen skal nu redegøre for endnu en jagt, som han har fået foræret af en stor dansk virksomhed.

B.T. kan i dag afsløre, at den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen og forsvarsminister Søren Gade fra 12.-14. juni 2006 fik betalt en tredages jagttur i Letland af miljøvirksomheden Hedeselskabet, der sidste år omsatte for godt en milliard kroner.

Jagtturen gik til Hedeselskabets skovområde i Baltikum og inkluderede overnatning på et skovpensionat og middag på det fashionable Hotel Baltic Beach i Riga.

»Sådan en jagt i Letland afholder Hedeselskabet hvert år i vores skov derovre, hvor der både deltager ministre, embedsmænd og borgmestre, og det er altså ikke sådan, at vi vælter os i dyr rødvin. Vi har en klar interesse i at invitere politikerne, som vi samarbejder med, med på turen, da vores firma har store interesser inden for skovdrift, miljø og energi,« siger Hedeselskabets direktør Ove Kloch.

Rotary-bekendt
Forsvarsminister Søren Gade erkender, at han to gange har været med på Hedeselskabets jagtture.

»Men det var privatpersonen og ikke ministeren Søren Gade, som var på jagt. Jeg er nemlig i Rotary-club i Holstebro med en fra Hedeselskabet. Jeg insisterede på at betale flybilletten til Riga med mit eget dankort. Jeg er fuldstændig firkantet med, at jeg vil betale alt selv som minister. Opholdet og jagten betalte Hedeselskabet, men det var ret spartansk.«

Risikerer Bendt Bendtsen ikke at ende med et grimt eftermæle?

»Ja, det ser ikke godt ud. Det er også derfor, at jeg gør alt for at holde min sti ren,« siger Søren Gade, der kun tog med på jagten fordi han var inviteret af en privat bekendt.

Bendt Bendtsen erkender gennem den konservative pressechef Rikke Egelund, at han var med på Hedeselskabets jagt i Letland, men understreger, at han også betalte sin flybillet.

Ombudsmanden besluttede i går at gå ind i sagen og bad om en redegørelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet om Bendts Bendtsens golfrejser og jagtture med henvisning til B.T.s artikler. Når redegørelsen er klar, afgør ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen, om der er grundlag for at iværksætte en undersøgelse af sagen.