Bendtsen: Jeg har ikke tænkt mig om

Der er ingen sammenhæng mellem lånte, gratis feriebiler og indkøb af ministerbil, siger Bendt Bendtsen (K).

Bendtsen: Jeg har ikke tænkt mig om - 1
Foto: Rune Evensen

Tidligere erhvervs- og vicestatsminister Bendt Bendtsen (K), erkender nu, at det ikke var videre gennemtænkt, da han to gange lånte en bil at køre på sommerferie med familien i hos Danmarks største bilimportør Skandivisk Motor Co. (SMC Biler).

Men han afviser, at det har nogen som helst sammenhæng med, at samme bilimportør senere stod som leverandør af en ny ministerbil.

- Jeg fik tilbud om at låne en bil, som jeg selv betalte benzin til. Det var ikke klogt af mig, det kan jeg godt se nu, men det hænger ikke sammen med købet af en Phaeton. Halvdelen af ministrene kørte altså i Phaeton på det her tidspunkt, siger den konservative politiker til TV2 Nyhederne.

Bendt Bendtsen understreger, at han lånte feriebilerne af SMC Biler, fordi han er gode venner med ejeren – og at han ikke skulle yde noget til gengæld for lånet.

- Det er jo fordi, jeg ikke har tænkt mig om, og det må jeg nu afregne med Skat, siger han til TV2 Nyhederne.

Politiet ind i sagen
Fyns Politi har nu besluttet også at se på billånene i sagen, hvor Hørsholms borgmester, Uffe Thorndahl, har anmeldt Bendt Bendtsen for skattesvig og bestikkelse. Det oplyser chefanklageren ved Fyns Politi, Jan Stick, til Ritzau.

- Vi ser på, om vi overhovedet skal behandle sagen, fordi Bendt Bendtsen var minister i de år, og der er noget, som hedder ministeransvarsloven. Sagt meget juridisk: hører det under de almindelige domstole, eller er det en politisk afgørelse, om der skal ske en undersøgelse af Bendt Bendtsens embedsførelse som minister efter Thorndahls beskyldninger, siger han.

Tirsdag erkendte Bendt Bendtsen yderligere, at han brød våbenloven, da han i 2007 sendte sin ministerchauffør til hjemmet i Allesø uden for Odense for at hente rent tøj og arbejdspapirer og bad ham tage sit jagtgevær med. Chaufføren har ikke jagttegn – om må derfor ikke transportere våben.

Sagen har fået endnu den krølle, at Bendt Bendtsens kone, Kirsten Bendtsen, også er blevet meldt til politiet for brud på våbenloven. Hun havde nemlig adgang til det aflåste våbenskab, og det var hende, der udleverede geværet til chaufføren. Hvis de bliver dømt, kan parret risikere bøder i størrelsesordnen 500-1.000 kroner.