Bendtsen advarer mod tab af arbejdspladser

Et "uansvarligt" overenskomstresultat kan koste danske arbejdspladser i fremtiden, advarer økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) advarer mod, at de kommende overenskomstforhandlinger svækker den danske konkurrenceevne.

De Konservatives partiformand brugte søndag en del af sit indlæg på De Radikales traditionsrige nytårsstævne i Nyborg til at løfte pegefingeren overfor arbejdsgiverne og lønmodtagerne inden de snarlige overenskomstforhandlinger.

- Hvis vi ikke bevarer konkurrencekraften, så vil det betyde øget outsourcing og tab af arbejdspladser. Derfor er det vigtigt at vi får nogle ansvarlige overenskomstforhandlinger, sagde Bendt Bendtsen.

Han vil ikke blande sig i de kommende forhandlinger, som arbejdsgiverorganisationerne og lønmodtagerne selv har ansvaret for, men håber, "at parterne bliver enige om en ansvarlig løsning".

Er overenskomstforhandlingerne mere afgørende end de tidligere år?

- Vi er i en situation, hvor konkurrencekraften er god i Danmark. Det er én af årsagerne til, vi har den velstand, som vi har i Danmark, siger Bendt Bendtsen.

/ritzau/