Bendtsen accepterer jobfradrag

Bendt Bendtsen accepterer, at der bruges penge på at øge jobfradraget. Grænserne for top- og mellemskat skal også rykkes.

Forud for weekendens måske afgørende forhandlinger med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om skat accepterer den konservative partiformand, Bendt Bendtsen, at en del af råderummet går til at øge jobfradraget. Han kræver også grænsen for mellem- og topskat hævet.

- Jeg synes, det er helt i orden, at der kommer et beskæftigelsesfradrag, så alle kan få del i en skattelettelse. Men det, der er Danmarks problem i øjeblikket, er mangel på arbejdskraft. Og jeg synes faktisk, at far og mor, der går på arbejde fra morgen til aften og kommer hjem til ulvetimen - så skal de også have noget mere med hjem, siger Bendt Bendtsen til Danmarks Radios Go'morgen P3.

De Konservative har tidligere arbejdet for at sænke marginalskatten til 50 procent, men nu taler Bendt Bendtsen om et rykke grænserne, hvilket i stedet vil mindske antallet af danskere, der betaler den høje marginalskat, men ikke vil reducere selve marginalskattesatsen, der er på 63 procent.

/ritzau/