Bendt: Rabat fordi motorcykel var brugt

Bendt Bendtsen fik en motorcykel 37.000 kroner under nypris, men det var fordi den var brugt, siger han.

Bendt Bendtsen købte for kort tid siden en BMW-motorcykel 37.000 kroner under nypris. Nyprisen for Bendtsens BMW 1200 GS Adventure er 242.000 kroner, men den tidligere konservative leder slap med 205.000 kroner. Dagbladet B.T. skriver i dag, at Bendtsen fik rabatten for at agere kørende reklamesøjle fra BMW, hvilket kaster kritik af sig fra både Dansk Folkeparti og SF.

- Det ser godt nok ikke pænt ud. Politikere og også Bendt Bendtsen bør holde sig fra at reklamere for virksomheder, siger næstformand Peter Skaarup i regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, til B.T.

Men Bendt Bendtsen siger, at han reklamerer for sig selv, ikke for BMW, og han fik nedslaget, fordi motorcyklen var brugt.

- Der er tale om en model fra 2008, der har kørt næsten 10.000 km. Jeg har naturligvis ikke betalt nyprisen på 242.000 kroner for en brugt model, det er vel ganske indlysende. Faktisk tvivler jeg på, at der er nogen, der vil betale nypris for en brugt vare, siger Bendt Bendtsen.

Bendtsen købte motorcyklen, da han lancerede en kampagne til EU-parlamentsvalget, hvor han vil besøge 18 lande på 20 dage, og det har været fokus for købet af motorcyklen.

- Jeg stillede mig op på en bikermesse og i Go'morgen Danmark for at skabe opmærksomhed om min egen EU-kampagne, hvor jeg skal besøge 18 lande på 20 dage på min motorcykel. Der var udelukkende tale om reklame for min egen kampagne - og ikke for noget firma, siger Bendt Bendtsen.

/ritzau/