Bendt Bendtsen dropper ransagning af privatboligen

Politiet skal alligevel ikke have lov til at ransage direktørers privatbolig i forbindelse med konkurrencesager. Oppositionen glæder sig over ændringen.

Konkurrencestyrelsen får ikke lov til at ransage private hjem hos medarbejdere i virksomheder, der er mistænkt i konkurrencesager.

Ransagningstilladelsen var et af forslagene til ny konkurrencelov, som regeringen fremsatte i november. Men massiv modstand fra erhvervsliv, Dansk Folkeparti, Radikale, og regeringspartiet Venstre har tilsyneladende fået erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) til at trække det forslag tilbage, skriver Børsen.

Radikales erhvervsordfører, Poul Erik Christensen, forklarer modstanden med, at den type ransagninger ville være første etape af en glidebane.

- Privatlivets fred er for mig ukrænkelig, og jo flere gange man ændrer på de forhold, jo mere usikker en retsopfattelse og retsstilling får borgerne i landet. Så det er for ikke at forflytte grænserne, at jeg har stemt imod forslaget, siger Poul Erik Christensen til Ritzau.

/ritzau/