Bendt Bendtsen, Det Konservative Folkeparti

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Hvordan synes du, valgkampen er forløbet ?

Jeg synes, den er forløbet ok, dog med mange valgløfter fra især Mogens Lykketofts side.

2. Hvilke af jeres valgløfter er ultimative i en evt. VK-regering?

Vi har specielle krav til folkeskolen, men der er heller ingen tvivl om, at vi vægter skatten utrolig højt i Det Konservative Folkeparti. Det var os, der var årsag til skattelettelser, og vi vil presse Anders Fogh til at fortsætte ad det spor.

3. Kommer der skattelettelser i næste valgperiode?

Vi forventer, at der kan fremlægges forslag, inden der skal være folketingsvalg igen. Vi skal have nedsat skatten på arbejde, og vores forslag er, at vi skal halvere antallet af mellem- og topskatteydere. Vores vision er, at man maksimalt skal betale 50 procent af den ekstra indsats.

4. Hvad synes du om Connie Hedegaards udmelding om, at der er gået gaveuddeling i valgkampen?

Det er rigtigt, og jeg er fuldstændig enig med hende. Lykketoft har slet ikke dækning for de udgifter, han vil pålægge det danske samfund. Hvis Socialdemokraterne fik magten, skulle man ud og låne penge, og det ender i sådan en gang Anker Jørgensen-politik.

5. Kan I samarbejde med de Radikale ?

Virkeligheden er, at Jelved har klistret sig til Lykketoft og har meldt ud, at hun ønsker at vælte den borgerlige regering. Så en stemme på Jelved er også en stemme på Lykketoft. Vi kan selvfølgelig godt samarbejde på enkeltsager, men ikke når vi snakker om hovedlinjerne i dansk politik.