Bendt B: Ikke kun skattelettelser til de lavtlønnede

Det skal kunne betale sig at arbejde for almindelige mennesker. Skatten skal også ned for mellemindkomsterne og de højere indtægter, fastslår Bendt Bendtsen.

Det er ikke nok, at skatten lettes for de laveste indtægter. Vi er også nødt til at lette skatten for mellemindkomsterne og de højere indkomster.

Det fastslog den konservative partileder, økonomiminister Bendt Bendtsen søndag i TV-Avisen.

- Det skal kunne betale sig at gå på arbejde for almindelige mennesker. Der er alt for meget sort arbejde. Derfor er det ikke nok at love skattelettelser for de laveste indkomster, som statsministeren gjorde i Fredericia, sagde Bendt Bendtsen.

Lørdag bebudede statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), at regeringen om nogle uger vil fremlægge en plan, så en kommende skattelettelse på arbejde tilgodeser de laveste indkomster og samtidig respekterer skattestoppet.

De bebudede skattelettelser er blevet mødt med kritik, men Bendt Bendtsen fastholdt, at der selvfølgelig bliver tale om ansvarlige skattelettelser, der ikke giver en overophedning af dansk økonomi.

- Vi er midt i forhandlingerne om skattelettelser. Men når Anders i går meddelte, at skattelettelserne kun skal gælde de lavest lønnede, er jeg nødt til at sige, at De Konservative også ønsker skattelettelser for mellemindkomsterne og de højere indtægter.

/ritzau/