Belurende løbeleder: Jeg ville ikke gøre nogen fortræd

Med skjulte kameraer belurede en leder inden for løbesport i årevis de kvindelige atleter, når de badede.

Anklager kræver mindst otte måneders ubetinget fængsel til løbeleder for at belure kvindelige atleter i årevis. Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst otte måneders ubetinget fængsel.

Det mener anklageren, at det skal koste, at en mandlig, tidligere leder på landsholdet inden for en dansk løbesport systematisk i årevis belurede de kvindelige atleter nøgne.

Retten blev tirsdag behandlet ved retten i Aarhus som en tilståelsessag.

Den 54-årige sportsleder blev grebet på fersk gerning. Kolleger faldt ved et tilfælde over en af de spionkuglepenne med indbygget kamera, som lederen havde anbragt for at filme de kvindelige løbere, når de var i bad.

- Jeg fortryder det. Jeg har rejst meget med og været ret tæt på nogle af dem og endda været med til fødselsdage. Jeg har jo aldrig forestillet mig, at jeg skulle gøre nogen af dem fortræd, siger tiltalte i retten.

Alligevel stod beluringen på fra 2010, indtil han blev afsløret og bortvist i 2016.

Kuglepennene - mindst ti styk ifølge anklageskriftet - købte han på nettet og anbragte i kvindernes omklædningsrum, når der var mulighed for det.

- Hvad gjorde du med optagelserne, vil anklager Dorthe Lysgaard vide.

- Jeg kikkede på dem, når jeg kom hjem. Jeg har aldrig vist dem til andre.

- Men ofte var de i dårlig kvalitet. Nogle gange boede løberne også på enkeltværelser, hvor jeg ikke kunne komme ind, siger den 54-årige.

Anklageren mener, at sagen har skærpende omstændigheder i forhold til tidligere sager om beluring og skjulte optagelser.

- Det er en moden person i en lederolle og i et fortrolighedsforhold til de krænkede. Desuden har det stået på gentagne gange i en længere periode, siger anklageren.

Anklageren taler derfor for fængselsstraf eventuelt i en kombination med samfundstjeneste på grund af tiltaltes gode personlige forhold.

Forsvarer Henrik Garlik mener, at sagen, som er uden fortilfælde, bør føre til en lavere straf.

- Tiltalte har lagt kortene på bordet, er ustraffet, og sagen har allerede haft væsentlige personlige konsekvenser for ham, siger han.

Dommen afsiges 23. marts.

/ritzau/