Bella Sky-direktør: Vi har fået fantastisk markedsføring

Selv om kvindeetagen på Hotel Bella Sky er ulovlig, har hotellet fået "fantastisk markedsføring" ud af sagen, og der er stor interesse for den omdiskuterede etage, fortæller hoteldirektør.

Bella Sky Hotel har fået masser af omtale ud af sagen om kvindeetagen, fortæller direktøren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Selv om Hotel Bella Skys omdiskuterede kvindeetage, Bella Donna, er blevet vurderet til at være ulovlig af Ligebehandlingsnævnet, og hotellet nu faktisk er pålagt at åbne etagen for begge køn, har det givet masser af omtale og opmærksomhed omkring hotellet, som man nyder godt af nu. Det fortæller hoteldirektør Arne Bang Mikkelsen.

- Vi har utroligt mange forespørgsler, og vi har også nogle, der ringede i går, lige da afgørelsen kom, og sagde, det ville de da gerne prøve. Der er skabt noget opmærksomhed, og vi har fået fantastisk god marketing ud af det, siger han.

Det var tilbage i foråret, at en mand klagede til Ligebehandlingsnævnet over hotellets kvindeetage, som han havde læst om på nettet. På hotellets 17. etage er 20 værelser, som er særligt indrettet til kvinder med friske blomster, cremer og store spejle, og mænd har ingen adgang til etagen. Nu har Nævnet så afgjort, at det er diskriminerende over for mænd. Og hele sagen har skabt stor opmærksomhed verden over, lyder det.

- Vi har næsten tyve TV-stationer over hele verden, USA, Fjernøsten, Korea, der har bragt udsendelser med mig, hvor jeg fortæller om kvindeetagen. Jeg skal interviewes af en fransk journalist i dag, ikke så meget om kvindeetagen, men om ligestilling, fortæller Arne Bang Mikkelsen.

Hotellet lader etagen blive

Og det københavnske hotel har da heller ikke tænkt sig at lade kvindeetagen dø uden kamp. Det er nemlig udelukkende efter kvindernes eget ønske, at man har lavet kvindeetagen. Hotellets egne undersøgelser har nemlig vist, at kvinderne gerne vil have en sådan etage.

- Vi bestemmer jo, hvor folk skal bo. Hvis der ikke er flere ledige værelser på en bestemt etage, får gæsterne ikke et værelse der, og hvis de ønsker et værelse på 20. etage, får de værelse dér. Mit ønske er ene og alene at efterkomme mine kunders ønsker, siger Arne Bang Mikkelsen.

Hoteldirektøren kunne muligvis have fået dispensation fra Ligebehandlingsnævnets afgørelse, hvis han havde søgt om det på forhånd.

- Jeg har ikke søgt, for jeg har slet ikke set, at der var et problem, siger Arne Bang Mikkelsen.

- Jeg er pålagt at ophøre med, at der ikke er adgang for mænd, men hvis jeg ikke gør det, sker der ikke noget, før der er en, der rejser sagen igen, siger han.