Bella Sky-direktør om dom: »Det er på grænsen til det latterlige«

Landsretten har fastslået, at hotel Bella Sky Comwells kvindeetage skal lukke. »Det er på grænsen til det latterlige,« lyder det fra direktøren. Sagen har dog ført lidt positivt med sig.

I dag afgjorde Østre Landsret, at det er ulovligt med en etage kun for kvinder på hotellet Bella Sky. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dommen kommer ikke til at betyde noget i praksis og er grænsende til det latterlige.

Det er meldingen fra Allan Agerholm, adm. direktør for Bella Center og Bella Sky, efter Østre Landsret har vurderet, at de 20 værelser på Amager-hotellet, som er forbeholdt kvinder, også skal gøres tilgængelige for mænd, da det ellers strider mod ligestillingsloven.

»Det er en bagatelsag, som aldrig burde have været ført. For det første har vi ingen efterspørgsel fra mænd på den her etage. Det vil sige, at vi på intet tidspunkt har diskrimineret nogen. For det andet er det ærgerligt, at vi som virksomhed ikke har lov til at målrette produkter til en bestemt målgruppe ud fra en rigid tolkning af den danske ligestillingslov. Det er ærgerligt og på grænsen til det latterlige,« siger Allan Agerholm. 

Sagen startede, da det københavnske Bella Sky Comwell Hotel i 2011 åbnede en ren kvindeetage. Den såkaldte Bella Donna-etage indeholder 20 af hotellets i alt 812 værelser, som altså kun må benyttes af kvindelige gæster. Indtil i dag, hvor sagen blev afgjort i Østre Landsret efter at Ligebehandlingsnævnet i marts 2012 afgjorde, at det er i strid ligestillingsloven.

To af sagens dommere lagde vægt på, at der er tale om en direkte forskelsbehandling af køn, fordi mænd ikke har mulighed for at få adgang til kvindeetagen, selvom alle andre værelser på hotellet er optaget.

Men det er ifølge Allan Agerholm »langt ude på det teoretiske overdrev«. Han forklarer, at cirka 40 pct. af hotellets gæster er kvinder. Hvis hotellet ikke har solgt værelserne på kvindeetagen til kvinder, er det andre kvinder som får værelserne i tilfælde af et fuldt booket hotel. 

»Det vil sige, at hvis der skulle komme en mand en sen aften og alle værelser var solgt, så vil det sidste værelse, der står tomt, altid være et af de almindelige værelser. Jeg mener derfor ikke, at dommen har noget virkelighedens verden at gøre,« siger Allan Agerholm.

Hotellet retter sig efter dommen, og fra i morgen kan mænd derfor frit booke sig ind på et værelse på kvindeetagen, hvis det skulle friste.

En god ting er dog kommet ud af sagen:

»Vi lægger ikke skjul på, at etagen fra starten af har været et produkt, som vi vil markedsføre os på, så derfor kan vi ikke være utilfredse med, at sagen har givet os omtale,« siger Allan Agerholm.