Belgisk politi efterforsker bombemanden

Belgisk politi går ind i dansk terrorsag.

Der spekuleres i, om det var Jyllands-Postens lokaler i Viby, der var målet for den formodede bombemand, der blev anholdt lørdag i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De belgiske myndigheder har indledt en efterforskning af den mand, der mistænkes for at have sprængt en bombe på Hotel Jørgensen i København.

- En parallel undersøgelse er blevet åbnet, som det altid er tilfældet i denne type sager, hvor den mistænkte har belgiske papirer eller er belgisk statsborger, siger en talskvinde for den belgiske anklagemyndighed.

Dansk politi har indtil videre intet oplyst om mandens identitet, eller at han skulle have belgiske papirer.

Ifølge det belgiske dagblad Het Nieuwsblad benyttede den mistænkte et belgisk pas med et falsk navn.

Nægter sig skyldig

Den cirka 40-årige mistænkte bombemand fra Hotel Jørgensen, som blev fanget i Ørstedsparken i København, blev lørdag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør. Han nægtede sig skyldig i sigtelsen for at ville sprænge en bombe og bringe andre i livsfare.

Manden blev i Københavns Dommervagt varetægtsfængslet frem til 4. oktober og kærede ikke kendelsen.

Bomben gik af på hotel

Politiet sigter ham for at have fremstillet bomben og for at ville bringe andre i livsfare ved at sprænge den på et ukendt sted. Men bomben gik af på hotellet og kvæstede manden selv.

Bomben gik af på hotellet fredag klokken 13.35, men derfra gik der hele to timer, før politiet erklærede manden for anholdt i Ørstedsparken klokken 15.38, fremgik det af grundlovsforhørets indledning.

Politiet sigter ham også for besiddelse af en skarpladt pistol og for to tilhørende magasiner.Var Jyllands-Posten målet?

Ifølge Ekstra Bladet var bombemandens mål Jyllands-Postens lokaler i Viby ved Århus, efter at der blandt mandens ejendele angiveligt er blevet fundet et kort, hvor der er tegnet en cirkel tegnet rundt om Jyllands-Postens adresse i Viby.

/ritzau/AFP