Begrænset antal vandskader

Udgifterne efter de sidste par ugers kraftige regn løber op i cirka 50 mio. kr., vurderer Forsikring og Pension. Det er 260 gange mindre end orkanen i 1999.

Først i dag ventes Falck at nå ud at hjælpe de sidste boligejere med vand i kælderen. Foto: Mogens Flindt/Scanpix Fold sammen
Læs mere

En storm i et glas vand. Sådan kan den megen snak om skadesituationen efter de sidste par ugers skybrud beskrives, hvis man tager de historiske briller på. Den kraftige regn i august sidste år og stormene i januar 2005 og december 1999, var langt værre, oplyser konsulent Christian Skødt fra Forsikring og Pension

Han vurderer, at de sidste par ugers kraftige regn kommer til at koste omkring 50 millioner kroner. Det er langt mindre end regnvejret i august sidste år, der efterlod sig skader for 175 millioner kroner, og peanuts i forhold til stormene i januar 2005 og december 1999. De kostede henholdsvis fire og 13 milliarder kroner.

Christian Skødt tror ikke, at selskaberne er interesseret i at sende regningen for skaderne videre til de kommuner, der ikke har vedligeholdt deres kloakker tilstrækkeligt. Det vil kræve, at selskaberne kan bevise, at oversvømmelserne skyldes kloakkerne fremfor regnen, og det kan blive svært, vurderer Christan Skødt.

/ritzau/