Bedsteborgere får bøder for brug af kokain-bude

Københavns Politi har identificeret en stor del af de kunder, som har fået leveret stoffer af De Hvide Bude. Nu venter store bøder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har nu talt med omkring 200 ud af i alt 231 kunder, som har fået leveret kokain og ecstacy af pusherne De Hvide Bude.

Sagen blev afdækket kort før jul sidste år, da politiet anholdt to personer, som er mistænkt for at have leveret stoffer til kunder, som havde sendt deres bestillinger på de ulovlige varer i en SMS. Efterfølgende har politiet arbejdet på at finde frem til kunderne, som ifølge ordensmagten ikke lever op til den typiske fordom om folk, der tager stoffer.

»Størsteparten erkender køb af kokain. Og det står klart, at de fleste kunderne er bedsteborgere og opad,« siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Afdelingen for organiseret kriminalitet hos Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Da politiet sidste år offentliggjorde, at man ville forsøge at finde frem til kunderne på baggrund af de hvide budes telefonhistorik, fik man en del henvendelser fra folk, der meldte sig selv. Ifølge politiet skyldtes det, at mange havde bestilt eksempelvis kokain fra deres firmatelefon og derfor gerne ville undgå, at deres arbejdsplads blev involveret i sagen.

Politiet har under gennemgangen af sagen kunnet konstatere, at der både var journalister og advokater i kundekartoteket.

»Vi har ikke brugt efterforskningsmæssige ressourcer på at klarlægge kundernes erhverv og status. Men ud fra brugen af firmatelefoner har vi alligevel konstateret en række arbejdsforhold. Og derfor ved vi, hvad kunderne beskæftiger sig med,« forklarer Lau Thygesen.

Kunderne vil blive præsenteret for en bøde, som for førstegangskøb ligger på 3.000 kroner. Den stiger, hvis man tidligere er blevet taget med narkotika.

Politiet har afsløret i alt 741 handler med ulovlige stoffer i forbindelse med efterforskningen.