Bedre betjente med nye uddannelse

Politibetjente bliver langt bedre uddannet som professionsbachelorer, selv om der skæres to måneder af praktiktiden, siger Politiforbundets formand, Peter Ibsen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne vil få bedre politibetjente, når de fremover uddannes som professionsbachelorer. Den nye uddannelse betyder, at praktiktiden beskæres fra 18 til 16 måneder i politikredsene fra den 1. august, men bemandingen må klares i kredsene.

Det siger Dansk Politiforbunds formand, Peter Ibsen. Hans københavnske kollega, Claus Oxfeldt, mener, at det vil kunne mærkes i beredskabet, når praktiktiden forkortes, og at opgaverne derfor skal prioriteres endnu hårdere.

- Det er politikredsenes ansvar at sørge for, at disse bachelorelever får deres uddannelse. Det er vigtigt, at politigerningen fortsat er et håndværk, siger Peter Ibsen.

Politielever skal oplæres ligesom håndværkerlærlinge. Derfor har betjentene i politikredsene en stor opgave i at uddanne eleverne, siger han.

- Det er en meget stor landvinding, at vi har fået bacheloruddannelsen. Der er en overgang, når vi skifter fra det gamle system til det nye, men danskerne kommer ikke til at mærke det, når det indarbejdes i planlægningen, siger Peter Ibsen.

/ritzau/