Bedøvelsesmiddel fundet i døde vilde heste i Vestjylland

Seks heste i Skjern Enge har i løbet af de seneste 14 dage mistet livet. En undersøgelse viser metadon i hestenes maver.

Læs mere
Fold sammen

Siden der for fire år siden blev sat vilde heste ud til afgræsning i Skjern Enge, er det gået fint. Lige indtil for nylig.

Først døde syv heste, da en flok af vildhestene af uforklarlige årsager endte ude på en hovedvej. De blev påkørt, og syv af hestene stod efterfølgende ikke til at redde.

Nu er der så føjet yderligere heste til rækken af dødsfald i bestanden. De seneste 14 dage er seks heste således fundet døde.

Det fortæller Niels Bonde, som passer hestene, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Der er ikke nogen oplagt forklaring på, hvad de mange heste egentlig er døde af. Men for Niels Bonde er der ingen tvivl om, at de er slået ihjel af mennesker.

En undersøgelse viser da også, at hestene havde to forskellige slags bedøvelsesmidler i kroppen, herunder metadon. Og det er ikke noget, hestene kan finde i naturen i Skjern Enge.

»Hvem er så gal, at man kan finde på sådan noget? Man kan jo ikke ligefrem gå ned på apoteket og købe metadon, så det kræver alligevel noget,« siger Niels Bonde til dagbladet.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er man i gang med at undersøge sagen med de døde heste. Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at hestene tilbage i december blev påkørt med vilje.