Bedemænd: Læger rykker for langsomt ud til dødsfald

Det kan tage lægen op mod ti timer at møde op og erklære en person død, og det er alt for lang tid, mener mange bedemænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Størstedelen af de danske bedemænd har oplevet, at der kan gå op mod ti timer, fra en pårørende til en død ringer til vagtlægen, til lægen dukker op og skriver en dødsattest. Det viser en rundspørge foretaget af P4 København blandt 65 bedemænd landet over.

Ventetiden er problematisk for de pårørende, mener formanden for Danske Bedemænd, Knud Larsen.

»Man bliver usikker, når man ikke ved, hvad der skal ske. De pårørende ved ikke, om der kommer en læge om to timer eller ti timer, og hvis vagtlægen har lovet at være der om aftenen og så først kommer dagen efter, så er det lang tid for en pårørende at sidde oppe hele natten og vente,« siger han til P4 København.

I Region Hovedstaden erkender man, at der skal strammes op.

»Vi kunne blive bedre til at kommunikere. Vi har jo muligheden for at følge forløbet i løbet af dagen, og hvordan vi tilrettelægger vagtlægens rute. Så vi kunne godt blive bedre til at ringe tilbage til de pårørende og sige, hvornår det kan forventes, at vi dukker op,« siger vicedirektør Birgitte Rav Degenkolv fra Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden til P4 København.