Bech-Bruun erkender intern strid om Axcel-hjælp

Internt i det fremtrædende advokatfirma Bech-Bruun var der uenighed om, hvorvidt firmaet kunne bistå Axcel i forbindelse med købet af kriseramte Junckers.

Topadvokatfirmaet Bech-Bruun erkender i en redegørelse til Advokatrådet, at der internt i firmaet var forskellige opfattelser af, hvorvidt advokatfirmaet på helt overordnet plan kunne bistå investeringsselskabet Axcel i forbindelse med købet af Junckers Industrier A/S i Køge uden at komme i strid med de gældende advokatetiske regler.

- Spørgsmålet blev behandlet i bestyrelsen i begyndelsen af marts 2004, der - uanset om det var eller ikke var i strid med de dagældende regler - besluttede, at Bech-Bruun ikke kunne repræsentere Axcel i forhold, der på nogen måde vedrørte rekonstruktion af den pågældende virksomhed, skriver Bech-Bruun i redegørelsen, som Ritzau er i besiddelse af.

Ifølge Berlingske Tidende måtte Bech-Bruuns mest profilerede partner og daværende bestyrelsesformand, Niels Erik Nielsen, ved den lejlighed stå skoleret over for sine advokatkolleger på grund af sin mulige dobbeltrolle omkring salget af det kriseramte Junckers Industrier. Ifølge avisens oplysninger var partnergruppen voldsomt splittet i sagen, og flere kolleger forlangte, at han skulle gå.

/ritzau/