Beboere og personale testet positiv for coronavirus på plejecenter

Beboere og personale på Trekroner Plejecenter i Roskilde er testet positiv for coronavirus, og flere dødsfald menes at have sammenhæng med virussen.

 
Coronavirussen har lukket Danmark ned. Her er et overblik over situationen. Video: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mindst fire beboere og syv medarbejdere på et plejecenter i Roskilde er testet positiv for coronavirus, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

På Plejecenter Trekroner i Roskilde var der i weekenden mistanke om, at flere beboere var smittet med coronavirussen. Plejecenteret tog kontakt til Region Sjælland, som anbefalede, at plejecenteret fik testet samtlige beboere.

Enkelte beboere var tidligere blevet testet, og tre beboere med symptomer døde forud for henvendelsen uden at være blevet testet.

»Situationen på Trekroner Plejecenter er alvorlig og meget trist. Jeg følger den tæt. Selv om vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstremt smitsom,« siger Roskildes borgmester, Tomas Breddam (S) i en pressemeddelelse:

»Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever, at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg.«

Tæt dialog om smitten

Roskilde Kommune er i tæt dialog med Region Sjælland om at inddæmme smitten. Personale med smitte er sendt hjem indtil videre, og beboere med smitte isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne.

»Jeg er rigtig glad for samarbejdet med Region Sjælland. Netop for at sikre pleje af vores svage medborgere er det vigtigt for os, at vores medarbejdere trygt kan gå på arbejde – både på Trekroner Plejecenter og alle vores øvrige plejecentre. Derfor har vi også ekstra fokus på værnemidler og hygiejne, så arbejdet kan foregå fagligt og sundhedsmæssigt forsvarligt,« siger direktør for social, job og sundhed i Roskilde Kommune Mette Heidemann i pressemeddelelsen.

I kølvandet på prøverne er det blevet besluttet, at alt plejepersonale, der har haft beboerkontakt, skal testes. Det kommer til at foregå i løbet af tirsdag og onsdag.