Beboere i Aarhus Vest hjælper politiet i bandekonflikten

I alt 25 mennesker er blevet anholdt i bandesager i det vestlige Aarhus fredag aften og natten til lørdag.

I det vestlige Aarhus vil politiet fortsætte med den intense patruljering for at hindre nye tilfælde af vold. Free/Colourbox/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet roser borgerne i det vestlige Aarhus for at komme med tip og hjælp i forbindelse med den seneste tids vold og uro.

»Vi er helt klar over, at beboerne også er rigtig trætte af situationen, og vi har fået en masse hjælp fra borgere derude, og det vil de forhåbentlig fortsætte med,« siger vicepolitiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi lørdag.

Fredag aften og natten til lørdag har politiet anholdt i alt 25 mennesker med forbindelse til bandemiljøerne. I begge tilfælde fik politiet informationer fra lokale.

Omkring midnat optrådte en stor flok på en truende facon i Langkærparken i Tilst. Politiet rykkede ud med flere patruljer, og i alt 22 med tilknytning til banden Loyal to Familia blev anholdt.

Indgrebet skete for at sikre ro og orden, og alle er efter registrering blevet løsladt lørdag morgen, oplyser politiet.

På grund af andre tip fra borgere kunne politiet fredag aften standse en bil, som en 20-årig var blevet bortført i på Herningvej i Brabrand. Denne anholdelse skete på Glamhøjvej.

Den unge er blevet udsat for frihedsberøvelse, og han fik flere skader på grund af slag og spark. Kidnapningen stod på i cirka 20 minutter.

I denne sag blev tre anholdt. To af dem på henholdsvis 23 og 34 år sigtes i sagen, og en dommer skal lørdag afgøre, om de kan varetægtsfængsles.

I denne sag blev tre anholdt. En dommer har lørdag varetægtsfængslet to af dem, der er henholdsvis 23 og 34 år, i fire uger. Af hensyn til den fortsatte efterforskning foregik grundlovsforhøret bag lukkede døre, oplyser politiet.

Politiets modtræk er øget patruljering og en række efterforskninger af drabsforsøg, vold og andet.

»Vi fastholder det pres og den stærkt øgede patruljedækning i området. Vi klør på med det store politiarbejde,« siger René Raffo fra Østjyllands Politi.

Sidste weekend skred politiet ind ved at oprette såkaldte visitationszoner, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) talte om en alvorlig situation.

»Det skaber en enorm utryghed, at vi har oplevet en række skyderier. Det giver anledning til stor bekymring,« sagde han.

/ritzau/