Beboer i Vollsmose efter PostNord-boykot: »Det er en voldsom overreaktion«

John Bonde bor i Vollsmose. Han er ærgerlig over utrygheden i Odense-bydelen. Ærgerlig over, at de unge keder sig og derfor chikanerer potbudene og ærgerlig over, at pressen kun fokuserer på problemerne.

Den 66-årige pensionerede skolelærer John Bonde har boet i Vollsmose i tolv år. Forældrene skal inddrages før Odense-bydelen kan blive tryg for alle, mener han. Privatfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vollsmose og bydelens 9.200 borgere har et problem. Og det er ikke kun, fordi PostNord mandag og tirsdag nægtede at udbringe post, som følge af, tyveri fra en postbil og chikane af en postmedarbejdeer. Overvågningskameraer bliver fjernet. Brandvæsenet er utrygge ved at arbejde i området. I april blev en dyreredder forulempet, da vedkommende ville redde en kat.

Spørger man 66-årige John Bonde, en flittig leverandør af artikler til Vollsmose Avisen, pensioneret skolelærer og beboer i Vollsmose gennem i tolv år, så er PostNords usædvanlige reaktion skudt over målet.

»Det er en voldsom overreaktion. Man kan ikke bare sådan lige afskære folk fra at få noget så fundamentalt som post på grund af nogle episoder. Der er også mange ældre mennesker herude, der ikke har digital post. De har jo ikke en chance. Jeg ved heller ikke, om det overhovedet er lovligt. Det er et ret drastisk skridt at tage.«

John Bonde kan godt forstå, hvis nogle mennesker og især PostNords medarbejdere føler sig utrygge, hvis de bliver chikaneret. På den anden side, må der per definition ske noget ballade i sådan et område, mener John Bonde.

Vi er trods alt 9.200 mennesker på to kvadratkilometer herude, hvoraf næsten halvdelen er børn og unge.

»Men så har vi jo et udmærket politi, som man kan henvende sig til.«

Han har ikke selv idéer til, hvordan man vil kunne gøre arbejdet for for eksempel postbudene i Vollsmose mere trygt.

»Det er jo svært. Jeg kan jo ikke styre de unge lømler, vel. Det er en lille flok, som har svært ved at få hverdagen til at gå uden at lave rav i den. Der er masser af tilbud og aktiviteter til folk herude.«

Bare ikke til de unge, erkender John Bonde.

»Der må man nok sige, der er blevet skåret kraftigt i aktiviterne til de unge. Der er ikke ret mange muligheder. Det handler også om, at forældrene har mistet grebet om de unge. Om aftenen er der ingen til at tage hånd i hanke med dem.«

John Bonde mener ikke, de seneste chikanerier overfor postbude er organiseret. Klart er det dog, at det er indvandrer-unge, der står bag, mener han. Og pressen er hurtig ved utryghedens havelåge, kunne man tilføje.

»Når pressen interesserer sig for Vollsmose, så er det kun, når der er noget ballade. Vi har f.eks. en avis, der udkommer i 13.000 eksemplarer, som fortæller om et andet billede af Vollsmose. Der er ingen der prøver at tegne et billede at hverdaglivet herude. Men der er ingen tvivl om, at vi har et problem, og det er et ærgerligt problem.«

Hvis PostNord igen skulle finde det nødvendigt at stoppe postudbringningen i Vollsmose, vil det være ærgerligt. Men personligt vil det ikke røre John Bonde, siger han.

»Nej, så er det mine kreditorer, der har et problem.«

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger til Ritzau, at Vollsmose nu skal overvåges langt mere.

- I morgen tidlig mødes politiet med de medarbejdere i PostNord, der kører post i Vollsmose til en samtale, og de får udleveret et direkte nummer til dem, der patruljerer døgnet rundt derude, siger han og fortsætter:

- Derudover har jeg bedt Fyns Politi om at sætte langt flere tryghedsskabende kameraer op. Og så er der jo 16 folk ansat i politiet i Vollsmose. Det er mange, men det her giver anledning til at se på, om der skal være flere.