Beboer frygter for endnu en fatal episode med »vanvidssejlads« i Københavns havn

Vurderingen fra en beboer samt Søfartsstyrelsen lyder, at der stadig sejles alt for stærkt i Københavns havn. Reglerne blev for få år skærpet, efter at to kvinder mistede livet som konsekvens af vanvidssejlads.

I 2017 var vanvidssejlads årsag til, at to kvinder mistede livet, da en vandscooter i høj fart kolliderede med båden, de befandt sig i. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver stadig sejlet alt for stærkt og hensynsløst i Københavns havn, lyder vurderingen fra en beboer, der til TV 2 Lorry fortæller, at han seks gange har kontaktet Københavns Politi med anmeldelser.

Og beboeren står ikke alene med den vurdering. Marianna Demant, der er indehaver af og underviser på speedbaadskole.dk, siger til mediet, at flere af bådene sejler hurtigere, end loven tillader det.

Forelagt beboerens videodokumentation af de nye episoder fra Københavns havn, siger Søfartsstyrelsen, at den ligeledes vurderer, at bådene sejler hurtigere end de seks knob, der er tilladt, men at det ikke kan fastslås med sikkerhed.

24. april 2018 lavede Folketinget nye regler, der skærpede indsatsen mod vanvidssejlads.

Dengang blev det muligt for politiet at konfiskere en vandscooter eller mindre speedbåd, hvis ejeren har sejlet hurtigt og hensynsløst.

I flere år var det tilladt at sejle vandscooter med et særligt førerbevis, men reglerne blev skærpet efter en fatal episode i 2017.

I maj 2017 sejlede to amerikanske udvekslingsstuderende i en udlejningsbåd i Københavns havn. De to amerikanere mistede livet, da en vandscooter i høj fart kolliderede med udlejningsbåden.

En 24-årig mand blev kort tid efter sigtet for dobbelt uagtsomt manddrab for hensynsløst at have udsat andre for livsfare og for at have undladt at hjælpe personer i nød.