BBC tog turen til København for at forstå den »dristige« byudviklingsplan

Københavns problemer med manglende plads og den mulige løsning på problemet i form af øen Lynetteholmen trækker opmærksomhed fra udlandet.

København skal efter planen udvides med en helt ny bydel i Øresund, men det er ikke kun herhjemme, at den storslåede plan får opmærksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I efteråret 2018 gav Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hinanden hånd på, at hovedstadens stadigt voksende udfordringer skal løses ved at udvide København med en helt ny bydel.

Lynetteholmen - en 300 hektar stor ø - skal ligge i forlængelse af Refshaleøen og hen mod Nordhavn på den modsatte side af Kronløbet. Når den engang om 50 års tid står helt færdig, vil der være plads til 35.000 indbyggere og lige så mange arbejdspladser.

Her, knap et år efter håndtrykket på at det skulle blive en realitet, har den britiske public service-udbyder BBC taget turen til København for at forstå den byudviklingsplan, der skal løse Københavns udfordring med at huse det stigende antal indbyggere i byen. En løsning, mediet kalder »dristig«.

I en billedreportage tager BBC blandt andet en tur gennem byens historiske byudvikling, befolkningsprognose for de kommende år og de mulige udfordringer, der kan være med at gøre plads til flere indbyggere i den danske hovedstad.

Lynetteholmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto.

Derudover fortæller BBC om planerne mellem den tidligere regering og Hvidovre Kommune om at bygge det europæiske svar på Sillicon Valley - ni kunstige øer ved navn »Holmene«, der skal fungere som fremtidens moderne erhvervsområde i forlængelse af det nuværende Avedøre Holme.

Da udspillet om Lynetteholmen første gang blev offentliggort, var planen at bygge en ø på 200 hektar. Siden er der blevet ændret i planerne og opjusteret, så øen bliver 50 procent større og dermed 300 hektar stor, eller hvad der svarer til omtrent 420 fodboldbaner.

Udspillet om Lynetteholmen er både blevet stemt igennem i Folketinget og i Københavns Kommune, efter det blev offentliggjort i oktober forrige år.

Du kan se hele reportagen fra BBC her.