Basims svar på tiltale: »Jeg er ikke indvandrer«

Basims svar på spørgsmål fra avislæsere er blevet gengivet vidt og bredt på de sociale medier.

Den danske Melodi Grand Prix 2014 deltager Basim svarer godt for sig i et interview med Informations læsere. Det har givet massiv opbakning på blandt andet Facebook - blandt både ukendte og kendte danskere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han stiller op for Danmark ved dette års Melodi Grand Prix. Han er født og opvokset her. Men hans forældre er fra Marokko. I et interview med læserne i dagbladet Information, er det netop det, nogle af spørgsmålene drejer sig om. Og Basims klare svar har fået danskerne til at dele interviewet på Facebook og Twitter med skulderklap og rosende kommentarer.

Af læserne bliver den 21-årige sanger og sangskriver spurgt om, hvordan han har det med, at journalister undrer sig over, at han vinder det danske Melodi Grand Prix med sine marokkanske rødder. Til det svarer han:

»Det er ikke rigtig noget, jeg har tænkt over. Det kan godt være, at jeg har marokkanske rødder, men jeg er stadig dansker med dansk pas, har gået i dansk skole og er opvokset i Danmark. Så at jeg har nogle andre krydderier i blodet, er fint, men det gør mig ikke mindre dansk.«

Endnu mere klar i spyttet er han, da spørgsmålet om han, som indvandrer, har oplevet racisme i Danmark.

»Jeg er ikke indvandrer. Jeg er ikke indvandret til noget land.«

Det er et svar, der vækker respekt og begejstring blandt danskerne. Ikke bare hans fans, men også blandt kendte danskere, som har delt svarene. Blandt andet skriver rapperen Clemens på sin Facebook: »Basim godt svaret min ven«. Et opslag, som har fået over 20.300 likes i skrivende stund, er blevet kommenteret 442 gange og er blevet delt 877 gange.

Også på Twitter melder et kvidrende kor sig under fanerne. Både debattør og blogger Anne Sophia Hermansen, Informations nyhedsredaktør Anders Fjordbak Trier, journalist og vært på Radio 24/7 Karen Straarup og Ligestillings-, bolig- og integrationsordfører Liv Holm Andersen deler Basims klare udmelding, efter Twitter-bruger og læge Emil Hermansen delte et billede af Basims svar med udråbet »BOO-YA!!« gjaldende fra sig.

Anne Sophia Hermansen delte også svaret på Instagram, hvor det indtil nu har fået en tommelfinger op 70 gange.

DEBAT: Hvad mener du om Basims svar til avislæserne? Giv din mening til kende neden for denne artikel eller på Berlingskes Facebook-side.