Barn tidligere fjernet fra tiltalt plejefamilie

Det plejeforældrepar, som i dag er blevet tiltalt for grov vanrøgt af ni børn, har tidligere fået fjernet et plejebarn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En indberetning til Vordingborg Kommune har tidligere resulteret i, at et barn er blevet fjernet fra den plejefamilie, som i dag er blevet tiltalt for grov vanrøgt af ni plejebørn.

Annika Hermansen er børne- og familiechef i Vordingborg Kommune og har ansvaret for tilsynet med familien. Hun oplyser, at Vordingborg Kommune har opsagt samarbejdet med plejefamilien, men det er med denne sag ikke første gang, der har været problemer med de to plejeforældre.

Flere indberetninger om familien

Annika Hermansen fortæller, at der før kommunesammenlægningen i 2007 var indberetninger om familien. Men at ansvaret dengang lå ved den daværende Langebæk Kommune.

- Efter kommunesammenlægningen har der kun været en indberetning, og der fjernede vi også barnet, fortæller hun.

Hvad indberetningen går ud på, må hun på grund af sin tavshedspligt, ikke fortælle.

- Jeg er først lige blevet opmærksom på den enkelte sag, og har derfor ikke alle detaljerne endnu. Så jeg kan endnu ikke fortælle, hvor indberetningen kom fra, siger hun.

Hun fortæller dog, at indberetninger som regel kommer fra en daginstitution eller fra skolen.

Børnene anbragt fra forskellige kommuner

Anbringelsessystemet er sådan tilrettelagt, at den kommune, som anbringer barnet, har det endelige ansvar for en eventuel fjernelse fra plejefamilien, hvis omstændighederne kræver det.

Fordi de ni børn var anbragt fra forskellige kommuner, lå ansvaret for deres fjernelse også ved deres respektive oprindelseskommuner.

- Vi har det overordnede tilsyn med familien, men ansvaret for de enkelte børn ligger ved de kommuner, de er anbragt fra. Derfor har vi kun fjernet det ene barn, fortæller Annika Hermansen.

- I bagklogskabens lys kan man altid overveje, om vi kunne have gjort noget anderledes, men umiddelbart mener jeg, at Vordingborg Kommune har handlet korrekt i sagen, siger Annika Hermansen.

Anklageskriftet mod plejeforældreparret er endnu ikke offentliggjort, men ifølge de foreløbige oplysninger fra politiadvokat Michael Boolsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, tegner sagen til at være ganske grov.

- Tiltalen angår frihedsberøvelse, vold og vanrøgt mod en række af de børn, familien har haft i pleje gennem en årrække, lyder det i en pressemeddelelse fra Michael Boolsen.

Rettelse: Annika Hermansen, børne- og familiechef i Vordingborg Kommune har i dag tirsdag d. 19. juli oplyst Berlingske, at hun var fejlinformeret, da hun talte med avisen i går. Der har ikke været nogen indberetning efter kommunesammenlægningen i 2007 og ingen børn er tidligere blevet fjernet fra den omtalte plejefamilie.

INFOshop: Rejseguide: Se her hvis turen går til Kreta