Bare rolig, du skal nok komme hjem

Er du urolig for, om Cykel-VM skal spænde ben for din tur gennem fredagstrafikken i eftermiddag? Det er uden grund.

Arkivfoto. Bare rolig, du skal nok komme hjem på trods af Cykel-VM. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lange bilkøer, forsinkede toge og overfyldte busser. Det er skrækscenariet, når du skal hjem fra arbejde, i byen eller måske på weekendtur denne fredag eftermiddag, hvor cykel-VM har spærret dele af Nordsjælland.

Men frygt ej, trafikken burde ikke volde problemer.

- Jeg tror, det kommer til at køre fint, fordi folk ikke har kimet os ned for at høre, hvor der er spærret. Folk har forberedt sig og selv taget ansvar for at få information. Vi har generelt haft rigtigt meget ro hernede, fortæller Maria Milbo, som er teknisk konsulent i Vejdirektoratet, og som sidder og informerer de rejsende under VM i landevejscykling.

Kystbanen til tiden

DSB First regner også med, at eftermiddagstrafikken vil køre på skinner, når det gælder Kystbanen, der kører mellem Helsingør og København.

- Det vil gå godt. Vi har ikke nogen bekymringer på nuværende tidspunkt, siger produktionschef i DSB First Danmark, Stig A. Nielsen.

Det er nemlig gået over al forventning med at få togene frem til tiden i denne uge, selvom VM i landevejscykling har medført flere passagerer.

- Det mål, der er udstukket af transportministeren er en regularitet på 90 procent, og vi ligger på 97 i dag. Det er et udtryk for, at de ekstra kunder, vi har med i dag ikke har været noget problem, siger Stig A. Nielsen.

En god rejseoplevelse

97 procent af togene på Kystbanen er altså ankommet til tiden, hvilket ikke bare er bedre en normalt, men også siger noget om køreoplevelsen for passagererne.

- Hvis der er et kapacitetsproblem i togene, så er det et problem for passagererne at komme ud og ind i togene, og så taber togene tid. Men regulariteten viser, at det ikke har haft en indvirkning, og sådan har det været gennem hele ugen, forklarer produktionschefen.

Det burde også blive smertefrit at tage S-toget hjem fra arbejde i eftermiddag.

- Der vil være mere fri plads i togene, fordi vi kører med 10-minuttersdrift og forlængede tog frem til kl. 21 i aften. Det hører normalt op ved 16-tiden. Vi har jo forberedt os i relation vil cykel-VM, og så varer eftermiddagsmyldretiden længere om fredagen, fordi der er nogle, som tager tidligere fri, siger Dan Stig Jensen, produktionsdirektør DSB S-tog.

Han opfordrer passagererne til at vise hensyn til hinanden.

- Alle skal nok komme frem, og der er plads til alle i togene, siger Dan Stig Jensen.

Info løser trafikproblemer

Maria Milbo fra Vejdirektoratet mener, at rigelig information har været årsag til, at trafikken ugen igennem - og også i dag - har været uden de store problemer.

- Vi har informeret godt, kommunerne har informeret godt på deres hjemmeside, medierne har skrevet om det, radioens P4 har informeret godt. Der er ikke nogen, der ikke har vist, hvad der foregik i byen, siger Maria Milbo.

Hun har fat i en pointe. Vejdirektoratets særlige hjemmeside har haft over en kvart million besøgende. Hjemmesiden drives i samarbejde med Københavns, Gentofte, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk Kommune og Politiet

Når nu vi er ved informationen er her lidt mere: På Rudersdal kommunes hjemmeside kan du se en samlet oversigt over, hvordan man kommer lettest til og fra området, hvor der køres cykelløb i dag, lørdag og søndag.