Bar-ejer udsat for afpresning: »Det ender med at vi får en bombe ind ad døren«

Ejeren af Mucki Bar på Nørrebro har været udsat for både afpresning, chikane og hærværk i løbet af de seneste uger. Nu frygter han, at konflikten vil eskalere.

I de seneste 14 dage har episoderne med afpresning, chikane og hærværk på Mucki Bar på Nørrebro hobet sig op, fortæller ejeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ubehagelig situation.

Sådan beskriver bar-ejer Moham­med Ahmed beskedent de seneste 14 dage. I den periode har episoderne med afpresning, chikane og hærværk nemlig været »rigtig slemme«.

Tirsdag kunne Radio24syv fortælle, hvordan Mucki Bar blandt andet er blevet truet til at betale 60.000 kroner i »beskyttelsespenge«. Det har Mohammed Ahmed og hans medejer og hustru Birgitte Fischer nægtet, og hærværket og chikanen er taget til.

Særligt en episode skiller sig ud for Mohammed Ahmed.

Tildækkede ansigter og fuckfingre

En dag kom der nogle personer ind med tildækkede ansigter, de rakte fuckfingre til Mohammed og krævede penge. Det fik de ikke, og da de så forlod baren kastede de en cykel op mod ruden. Ruden gik ikke i stykker, men episoden har alligevel sat sig i bar-ejeren.

»Det er jo vores liv, det handler om,« siger han.

Bar-ejeren er bange for, at konflikten skal eskalere, og derfor har han valgt at gå til medierne.

»For hvis vi ikke gør noget, ender det jo med, at vi får en bombe ind ad døren,« siger Mohammed Ahmed.

Politi: »Ikke et stort problem«

Berlingske har onsdag været i kontakt med Københavns Politi, Foreningen Fælles om Nørrebro, der blandt andet yder støtte til værtshuse udsat for hærværk og afpresning, Nørrebro Handelsforening og flere andre lokale værtshuse.

Her er den kollektive melding, at afpresningssager som den, Mucki Bar oplever, er sjældne.

»Vi anser det ikke for at være det store problem. Men selvfølgelig er det alvorligt for den enkelte,« siger ledende politiinspektør Allan Nyring, som også fortæller, at politiet ved »nogenlunde«, hvem gerningsmændene er.

En flok unge »lømler«

Der er tale om en gruppe 14-16-årige »lømler«, som »ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.« De har hverken banderelationer eller religiøse motiver, vurderer politiet, som vil gå i dialog med gruppen.

»De vil markere, at de føler, at de bestemmer i området, og det er så det, vi fortæller dem, at de ikke gør,« siger politiinspektøren.

Tidligere har det fremgået af Radio24syvs dækning, at der også har været episoder på Café Heimdal. Ifølge Berlingskes oplysninger har Café Heimdal ikke vedvarende problemer, men der har været tale om et enkeltstående tilfælde.