Bankrøver anholdt i Svendborg

Politiet reagerede hurtigt og fandt og anholdt næsten med det samme den mand, der begik et bankrøveri i Svendborg fredag formiddag.

Klokken 10.08 kom der en maskeret mand ind i Nordea på Centrumpladsen i Svendborg og gik direkte til den ene kasse, hvor han med en pistol-attrap truede ekspedienten til at udlevere kassebeholdningen. Det samme gjorde han ved de to andre kasser, fortæller vagthavende ved Fyns Politi, Lars Thede.

Herefter kørte manden væk ad Dronningemaen mod afkørslen til rute 9 og Svendborg Vest i en bil, der blev stjålet ved OUH natten til i dag.

Undervejs forlod han bilen for at bevæge sig mod stationen Svendborg Vest.
Her satte han sig tilrette i toget mod Odense med udbyttet fra røveriet på sig.

Desværre for ham havde vidner set ham forlade bilen og gå hastigt mod toget. Da vidnerne samtidig kunne observere en masse politibiler i området, alarmerede de straks politiet.

Politiet kontaktede DSB og holdt toget tilbage, hvorefter en gruppe civilklædte betjente gik ind i toget og ledte efter manden, der blev anholdt på stedet.

Beløbet som røveren fik med sig endnu ikke er opgjort, men politiet fortæller, at han formentlig fik mellem 100.000 og 150.000 kroner med sig

Røveren er en 28-årig mand fra Nyborg-kanten, der i forvejen er kendt af politiet for indbrud og tyverier.

Kilde: DR Fyn