Banken tvinger Finn Nørbygaard til at sælge ud

Store lån i de nu værdiløse aktier i IT Factory tvinger Finn Nørbygaard til at sælge ud af sine aktiver.

Foto: Ernst Van Noorde

Huset i Spanien, sommerhuset på Samsø, lejligheden i Århus, huset i Holte, den store benzinslugende Mercedes og en stor bunker aktier og obligationer.

Alt er i spil nu, hvor entertaineren Finn Nørbygaard skal til at rydde op i sine aktiver for at sikre Danske Bank nogle af de penge, som komikeren har lånt til investeringer med sikkerhed i de nu værdiløse aktier i IT Factory og JMI Invest. Det skriver bt.dk.

- Min formue i JMI Invest var oppe på 200 millioner kroner, og så gjorde jeg jo, hvad de fleste gør - nemlig tager lån i formuen for at investere i andre ting. Og det er de lån, som Danske Bank nu helt naturligt vil sikre sig dækning af, fordi de 200 milloner nu er 0 kroner værd. Og derfor skal jeg sælge nogle af mine aktiver fra, siger Finn Nørbygaard til bt.dk.

Han vil ikke oplyse lånets omfang præcist.

- Det er ikke halvdelen af de 200 millioner kroner, men det er tæt på.

Den folkekære entertainer var fredag til møde i Danske Bank om, hvad han skal foretage sig nu, hvor hans enorme aktieformue er svundet ind til det rene ingenting. Og bankens krav var, at Finn Nørbygaard skal sælge ud af det, han ejer.

- Intet er helligt. Vi gør, hvad der skal gøres og sælger det, der er nødvendigt. Det er heldigvis bare døde ting. Men selvfølgelig er det op ad bakke lige nu, siger Finn Nørbygaard, der dog ikke regner med at skulle gå fra hus og hjem.

- Der er obligationer, der kan sælges. Og sommerhusene. Og så kan det også være, at vi sælger den store bezinslugende Mercedes. Den behøver jeg jo ikke. Jeg kan sagtens køre i en mindre bil, siger han til bt.dk.

Familien rykker sammen
- Men mine aktier er jo også faldet, så det er nok ikke lige der, vi skal sælge ud. Det ville jo være galimatias at sælge dem nu. Men de kan jo også sagtens komme tilbage i løbet af nogle år - og gør de det, så bliver jeg jo igen en temmelig velhavende mand. Så dem regner jeg ikke med at røre, siger Finn Nørbygaard.

Han og familien har været gennem en hård uge, efter det kom frem, at Stein Bagger har svindlet IT Factory for over en milliard kroner og har sendt tabet videre til alle investorerne.

- Vi har været chokerede over det hele. Det er jo en frygtelig situation at stå i. Men vi ved ikke endnu, hvordan det ender. Så vi har besluttet at bruge i dag (lørdag, red.) på bare at være sammen og hygge os. Vi rykker simpelthen sammen som familie og bager boller og spiser ostemadder, lyder det fra Finn Nørbygaard.