Banedanmark: S-togene kører normalt inden myldretiden

I morges blev S-togs-trafikken lammet, da to køreledninger faldt ned på travle strækninger. Banedanmark oplyser, at trafikken forventes at køre som normalt klokken 14.30.

S-togene i København har tirsdag morgen været ramt af nedbrud. Skaden er nu udbredret. (Foto: Dennis Lehmann/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banedanmark er stadig ved at undersøge, hvad der egentlig skete, da to køreledninger faldt ned i morges. En hændelse, der lammede trafikken for alle dem, der rejser med S-tog. Kun linje F fungerede som normalt.

Nu er togene på alle linjer så småt begyndt at køre igen, fortæller Banedanmarks presseafdeling.

»Begge fejl er udrettet, og nu er udfordringen at få togtrafikken i gang igen. Togene er begyndt at køre lige så stille, men det er først fra 14.30, vi forventer normal trafik,« siger de.

Der er 25.000 volt i ledninger, som faldt ned. Banedanmark slår fast til Berlingske, at de ikke mener, uheldet er forsaget med vilje.

»Vi er stadig ved at undersøge, hvad der helt præcis gik galt. Vi er i tvivl om, hvad der er hønen og æggen, men vi kan konstatere, at der var et brud på noget kørestrøm, som var forårsaget af tog. Men om det var fejl med kørestrømmen eller fejl på toget, ved vi ikke endnu. Men nu kan vi altså genåbne trafikken.«

Togene kører som sagt nu. Mange med ændrede rejsetider og forsinkelser, og det er fordi, det tager tid at sætte alle tog i gang igen.

»Det tager tid. Hvis der skal 30 tog ud på en linje, så kræver det tid, og det er derfor, vi forventer at være i fuld drift igen klokken 14.30.«

I morges måtte mange forgæves vente på togene. På strækningen mellem Hundige og Åmarken var der indsat togbusser, oplyste DSB til Ritzau.

Informationschef hos DSB, Tony Bispeksov, sagde følgende til Ritzau:
»For rigtig mange kunder vil det betyde, at der er længere rejsetid her tirsdag morgen. Først og fremmest dem, der skal rejse på Køge Bugt-stækningen. Det er vi meget kede af, men vi ved, at Banedanmark knokler for at få problemet løst.«