Banebrydende nyt center for misbrugte børn

For første gang i Danmark rykker politi, retsmedicinere og sundhedspersonale ind i samme hus for at hjælpe misbrugte børn bedst og mest skånsomt.

Børn, der har været udsat for seksuelt misbrug eller voldelige overgreb, har brug for størst mulige hensyn, når overgrebene skal opklares og deres skader behandles.

Derfor flytter politi, børnelæger, retsmedicinere, psykologer og socialrådgivere for første gang i Danmark ind under samme tag.

Det nye banebrydende Center for Børn udsat for Overgreb åbner i Århus ved Skejby Sygehus om få uger.

- Misbrugte børn har brug for trygge rammer. I dag flyttes de fra videoafhøring på politigården, til undersøgelse hos retsmedicinerne og til behandling af lægerne et tredje sted. Fremover er de kun et sted, og så kommer vi som fagfolk til dem, siger den daglige leder, overlæge Hanne Nødgaard.

Politiet har i en årrække gjort en stor indsats for at optimere videoafhøringer af mishandlede børn, som udføres af en særlig gruppe hos politiet. Nu går de et skridt videre. Derfor nedlægges videolokalerne på politigården, og alle fremtidige afhøringer af børn flyttes til centret.

Det nye center ventes at få kontakt med mindst 200 børn årligt.

/ritzau/