Bandidos-rocker kendt skyldig i tre likvideringer på Frederiksberg

Tirsdag faldt dommen i sagen om det såkaldte ”trippeldrab” på Frederiksberg, hvor tre mænd blev brutalt likvideret, mens de lå og sov.

Politiet: Tredobbelt drab på Frederiksberg var likvidering. Der var tale om decideret likvidering, da tre unge mænd blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg i november. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Drabssag. Afspæringer omkring lejlighed på Frederiksberg i København, hvor der formentlig er myrdet tre mænd. Fotograferet torsdag den 12. november. (Foto: Mathias Bojesen/Scanpix 2015). (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag faldt dommen i sagen om en af de mest brutale likvideringer i nyere dansk retshistorie, det såkaldte ”trippeldrab”.

Den 34-årige Bandidos-rocker IRH kendes skyldig i tre drab i en lejlighed på Frederiksberg. Retten på Frederiksberg lægger i dommen vægt på, at IRH var den sidste, som ifølge retten beviseligt har været i besiddelse af skydevåbnet.

Hans svoger, der også er tiltalt i sagen , 27-årige JØ, kendes skyldig i våbenbesiddelse, men ikke for medvirken til drab.

Anklagemyndigheden kræver desuden den 34-årige Bandidos-rocker fængslet på livstid, siger han i forbindelse med de afsluttende bemærkninger forud for strafudmålingen:

”Der er ingen som helst tvivl om, at kun en slags straf kan komme på tale i den her sag, nemlig fængsel på livstid. Det kan der overhovedet ikke herske tvivl om i henhold til den retspraksis, der foreligger,” siger anklageren.

De tre personer har sagen igennem nægtet sig skyldige i drab.

25-årige BR, der ligeledes er tiltalt i sagen, kendes skyldig for medvirken til drab, men frifindes for at være en af de gerningsmænd, der kravlede op på et stillads og derfra trængte ind i lejligheden og dræbte tre unge mænd.

Da dommen blev afsagt af nævningetinget tirsdag morgen, udbrød der højlydt gråd blandt de tiltaltes pårørende. Flere forlod kort efter Retten på Frederiksberg hulkende.

De tre hovedpersoner modtog dommen uden tydelig reaktion.

Den 25-årige BR risikerer at blive idømt en forvaringsstraf, der er en af de hårdeste straffe i Danmark, fordi den er tidsubestemt.

BR har været igennem en mentalundersøgelse, og anklager Jakob Buch-Jepsen læser forud for strafudmålingen i sagen op fra retslægerådets udtalelser om BRs mentale tilstand.

”BR udgør en så nærliggende fare for andres liv eller legeme, at forvaring findes påkrævet,” lyder konklusionen.

Sagen omhandler likvideringen af de tre mænd – 19-årige Philip F. L. Rasmussen, 23-årige Suhaib Jaffar og 24-årige Mike Vinther – der fandt sted i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg omkring kl. 3.40 om natten 11. november 2015.

De tre ofre lå og sov, da de blev dræbt af flere skud. To af dem blev dræbt af revolverskud mod siden af hovedet, mens den tredje blev skudt i panden på klos hold. Desuden er to af ofrene skudt med et haglgevær.

Ifølge anklageskiftet mistænker politiet, at mindst fire personer har været involveret. Foruden de tre dømte drejer det sig om en 24-årig tidligere krigsminister for Bandidos i Holbæk, der også har været sigtet i sagen. Den tidligere krigsminister begik selvmord under sin varetægtsfængsling i sagen sidste sommer.

De tre dræbte tilhører ifølge politiet Vanløsegrupperingen også kaldet ”Holdet”.

Flere medier har beskrevet, hvordan ”Holdet” og Bandidos gennem en længere periode har været i konflikt. En konflikt, der allerede for flere år siden kostede liv.

For i 2012 blev IRHs lillebror dræbt af personer fra Vanløsegrupperingen. To mænd fra grupperingen afsoner stadig for mordet – en af dem er en af de andre tiltalte, BRs, bror.

Dommer Jacob Waage har netop læst rettens begrundelse op.

Da der er tale om en nævningesag, bliver der først taget stilling til skyldsspørgsmålet i sagen. Det forventes, at de tre dommere og seks nævninge er klar med afgørelsen om strafudmålingen tirsdag eftermiddag.

Inden da skal retten præsenteres for metalundersøgelser og straffeattester, som anklager Jakob Buch-Jepsen nu vil tage hul på.