Bandidos-rocker får livstid for trippeldrab

En krigsminister fra Bandidos og to andre personer med tilknytning til rockergruppen modtog tirsdag deres straf for deres roller i »trippeldrabet« på Frederiksberg i november 2015.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En Bandidos-rocker er tirsdag eftermiddag blevet idømt livstid for det såkaldte »trippeldrab« på Frederiksberg i november 2015, hvor tre mænd blev dræbt, mens de sov.

Tre mand – alle med mere eller mindre tilknytning til rockerklubben – er dømt i sagen. Men som den eneste af de tre er Ian Ramm Hansen fundet skyldig i drabet på de tre mænd. Han blev ved Retten på Frederiksberg idømt en livstidsdom, som hans forsvarer, Berit Ernst, ankede på stedet.

Nævningetinget lagde til grund for den hårde dom, at den 34-årige mand er den sidste, der beviseligt har været i besiddelse af et af de formodede gerningsvåben, og at det ikke kan afvises, at det er hans sålaftryk, der er sat i lejligheden. Den anden tiltalte, 25-årige Benyamin Rahimi, har i retten fortalt, at det var ham, der gav adressen på de tre senere dræbte mænd videre. Han er fundet skyldig i medvirken til drab, og blev idømt en straf på 10 års fængsel.

Retten var delt omkring strafudmålingen for Benyamin Rahimi, da en dommer og tre nævninge mener, at han burde være idømt en forvaringsdom. En anden dommer og to nævninge stemte for 10 års fængsel, mens en anden dommer og en nævning stemte for otte års fængsel. Resultatet blev de 10 år.

Efter en kort snak med sin advokat ankede Benyamin Rahimi dommen. Den tredje dømte i sagen er 27-årige JØ, der ikke er fundet skyldig i drab eller medvirken til drab, men alene for medvirken til at anskaffe sig et af de våben, politiet mener blev brugt til likvideringen. Han blev idømt en straf på 1 år og 10 måneder.

Likvideringen af de tre mænd – 19-årige Philip F. L. Rasmussen, 23-årige Suhaib Jaffar og 24-årige Mike Vinther – fandt sted i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg omkring kl. 3.40 om natten 11. november 2015.

Alle tre ofre havde relation til banden »Vanløsegrupperingen« eller »Holdet«, som de selv kaldte sig. De tre mænd lå og sov, da de blev dræbt af flere skud. To af dem blev dræbt af revolverskud mod siden af hovedet, mens den tredje blev skudt i panden på klos hold. Desuden er to af ofrene skudt med et haglgevær.

Ifølge anklageskiftet mistænker politiet, at mindst fire personer har været involveret sagen.

Foruden de tre tiltalte drejer det sig om en 24-årig tidligere krigsminister for Bandidos i Holbæk, der også har været sigtet i sagen. Han begik selvmord under sin varetægtsfængsling i sagen sidste sommer, og har derfor ikke siddet på anklagebænken.

Det var ifølge politiet tale om et opgør mellem en fraktion af Bandidos og ”Holdet”, der førte til likvideringen af de tre unge mænd.

Grupperne har længe haft en verserende konflikt, der angiveligt brød ud tilbage i 2012, hvor Ian Ramm Hansens lillebror på åben gade i Vanløse blev dræbt af knivstik af personer fra ”Holdet”.