Bandidos og HA mødes i fængslet

I flere år har det været et erklæret mål at holde stridende rockere og bandemedlemmer adskilt i landets fængsler. Men der er et kursskifte på vej i Kriminalforsorgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rockere og bandemedlemmer, der ligger i krig på den anden side af fængselsmuren, har i flere år været adskilt, når de kom bag tremmer.

Men sådan er det ikke længere, skriver Politiken.

Kriminalforsorgen indførte i juli et nyt system, der fordeler de kriminelle rocker og bandemedlemmer ud på de forskellige fængsler uden at tage hensyn til, om de kommer til at sidde ved siden af en ærkefjende i nabocellen.

Det skyldes et ændret konfliktniveau, forklarer Kriminalforsorgens sikkerhedschef, Michael Gjørup.

»Vi holder ikke længere hele rocker- og bandegrupperinger adskilt. Vi har i årevis kørt med en meget skarp sektionering, men fordi det ser ud til, at konfliktbilledet ikke er så højt længere, er vi begyndt at blande bandefolkene. De sidder også ude på almindelige afdelinger nu«, siger han til Politiken.

Metoden med at blande fangerne fra forskellige kriminelle og voldelige grupperinger kendes allerede fra Sverige, hvor der er gode erfaringer med tiltaget.

Michael Gjørup vil dog ikke garantere, at der ikke kan ske voldelige overfald i de danske fængsler, når to rivaliserende grupper mødes i gården eller andetsteds.