Bandemedlem tiltalt for vildt skyderi mod tilfældige: Det bundede i en parkeringsstrid

En 27-årig mand er tiltalt for drabsforsøg på fire personer efter et skyderi på Nørrebro i september.

ARKIV. En 27-årig mand er tiltalt for drabsforsøg på fire personer efter et skyderi på Nørrebro i september. (Foto: Scanpix Danmark STF/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et skyderi på Nørrebro i København i september sidste år bundede i et skænderi om en dårlig parkering.

Skænderiet opstod, efter at en bil blev parkeret, så den blokerede for en anden, der dermed ikke kunne komme ud.

Sådan forklarer den 27-årige mand, der onsdag erkender, at han den aften affyrede i alt 11 skud, der blandt andet blev rettet mod en 19-årig mand og tre tilsyneladende tilfældige cyklister.

Manden er ifølge Berlingskes oplysninger et højtstående medlem af banden Loyal to Familia (LTF) og har været medlem af grupperingen, siden den blev etableret i vinteren 2012-13.

Bilen, som den 27-årige mand omtalte, der blev parkeret forkert, tilhørte den tiltaltes kammerat.

»Under skænderiet var der en, der havde spyttet på mig. Det blev jeg vred og frustreret over, så jeg gik tilbage senere på dagen for at give dem en dummebøde,« siger manden i Københavns Byret onsdag.

Han er tiltalt for tre forhold om drabsforsøg på fire personer og to andre forhold om at bringe yderligere to personers liv i fare. Manden erkender at have skabt en farlig situation med sine skud, men nægter drabsforsøgene.

Han er tidligere dømt for ulovlig våbenbesiddelse og har desuden to domme for grov vold, blandt andet i forbindelse med et overfald i februar 2013 mod en person, der ifølge politiets oplysninger kunne kobles til banden Værebros Hårde Kerne (VHK). Det fremgår af domsbogen fra sagen, som Berlingske har fået aktindsigt i.

LTF lå i 2013 i krig mod VHK. Sidstnævnte er siden blevet en del af rockerklubben Satudarah.

Anklager: Skud blev affyret for at starte bandekrig

Skudepisoden fandt sted natten til 21. september sidste år.

Her begyndte den 27-årige ifølge anklageskriftet med at affyre fem skud mod en 19-årig mand foran forretningen »10 Plus« på det ydre Nørrebro. Ingen af skuddene ramte den 19-årige.

Kort efter skød det 27-årige LTF-medlem to gange mod en anden butik i nærheden.

Herfra blev skuddene tilsyneladende mere tilfældige. For efter skuddene mod den anden butik affyrede manden angiveligt to skud mod en cyklist, der kørte forbi. Også her missede han sit mål.

Herefter løsnede det pistolførende bandemedlem to skud mod to cyklister. Det ene strejfede en mands lår. Det andet skud ramte en svensk kvinde i ballen. Begge overlevede.

En patruljevogn var i området, og det lykkedes derfor politiet at få fingre i den formodede gerningsmand efter en kort jagt gennem Nørrebroparken.

Onsdag forklarer den 27-årige, at skuddene ikke var rettet mod cyklisterne, men i stedet forretninger, hvis ejere havde deltaget i skænderiet tidligere på dagen.

Anklagemyndigheden mener, at skuddene blev affyret med det formål at starte en konflikt i bandemiljøet.

Grunden til det er, at området på Nørrebro, hvor skuddene blev affyret, på daværende tidspunkt angiveligt var Brothas-territorium - en rivaliserende bande til LTF. Men det afviser den 27-årige mand.

Samtidig fortæller anklager Jens Povlsen onsdag, at pistolen, der blev brugt i denne skudepisode, ifølge politiets eksperter også blev brugt i en skudepisode cirka en måned tidligere, som to andre LTF-medlemmer sidder varetægtsfængslet for.

De to bander indgik i november - efter flere måneders åben krig i gaderne - våbenhvile. Forinden var der ifølge politiet blevet registreret 34 skyderier i relation til konflikten. Fire personer er dræbt og 20 såret - herunder flere tilfældige.

Sagen mod den 27-årige LTF'er bliver ført som en nævningesag, så der vil blive nedlagt påstand om en fængselsstraf på minimum fire år.

Vurderer retten, at skyderierne skete i forbindelse med en væbnet bandekonflikt, bliver straffen fordoblet.