Bandeleder tiltalt for trusler: Det var bare mundhuggeri

Københavns Byret ventes i dag at afsige dom mod lederen af banden Loyal to Familia, der er tiltalt for trusler mod en betjent. Bandelederen risikerer udvisning af Danmark.

Ikke kun politiet er tilstede ved byretten i København mandag d. 9 oktober 2017 hvor der i dag forventes af at falde dom i sagen mod LTF-lederen Shuaib Khan, hvor den 30-årige pakistaner, der står i spidsen for grupperingen Loyal To Familia (LTF), er tiltalt for trusler mod en betjent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix danmark stf

En af de helt centrale figurer i Københavns kriminelle underverden er anklaget for have truet en betjent i forbindelse med en visitation i sommer på Nørrebro.

30-årige Shuaib Khan, der er leder af banden Loyal To Familia, har ikke tidligere ønsket at udtale sig, men mandag meddeler han gennem sin forsvarer, at han alligevel gerne vil forklare sig i Københavns Byret.

»Det kan godt være, der har været mundhuggeri, men jeg har ikke truet ham. Jeg har ikke sagt, at han skal passe på sin ryg eller andet. Men jeg har da nok sagt, at han har en negativ attitude og adfærd,« fortæller han.

Visitationen skete natten mellem 31. juli og 1. august på Blågårds Plads på Nørrebro i København.

»Husk hans ansigt,« skal Khan ifølge anklagen have sagt til de andre bandefolk, inden han angiveligt henvendte sig direkte til betjenten:

»Det kan godt være, at du kan huske vores ansigter, men vi kan også huske dig. Pas på din ryg,« skal Shuaib Khan have sagt.

Han nægter sig skyldig.

Mandag i retten forklarer han, at han er blevet visiteret mange gange i sit liv. Men denne visitation glemmer han sent, forklarer han.

»Betjentene kommer hen til os, og så siger den pågældende betjent »hokuspokus, nu skal du ind i opgangen og smide tøjet«.«

»Jeg har aldrig prøvet at skulle smide tøjet før. Det var underligt, og det blev jeg selvfølgelig irriteret over. Det var en uretmæssig behandling,« siger Shuaib Khan.

Bandelederen er iklædt en grå hættetrøje, sort T-shirt og mørke bukser. Han svarer velvilligt og ivrigt på spørgsmålene, og flere gange må dommeren bede ham om at sætte farten ned, så protokolføreren kan nå at følge med.

Anklagemyndigheden kræver den 30-årige bandeleder udvist. Der ventes dom senere mandag.

/ritzau/