Bandeleder anklages for at beordre overfald

Retten i Odense skal over to dage behandle sagen om et råt overfald på 31-årig ved tankstation.

Retten i Odense Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tidligere leder af banden Black Army i Odense anklages for at have beordret fire andre til at begå et råt overfald i foråret.

Sagen mod Mohammed Daabas og de fire øvrige kommer for retten i den kommende uge, skriver netavisen fyens.dk søndag.

Volden skete ved en Uno-X-tank på Åsumvej i marts. En mand på 31 år blev slået og sparket, ligesom han blev stukket med kniv.

De i alt fem tiltalte mænd er varetægtsfængslet, og under de to retsmøder onsdag og torsdag vil anklagemyndigheden afspille videooptagelser fra tankstationen, skriver fyens.dk. Offeret har ikke givet politiet særligt mange oplysninger.

De tiltalte nægter sig skyldige. Hvis domsmandsretten finder, at der er tilstrækkeligt med beviser, skal den også tage stilling til, om en af dem skal udvises af Danmark.

Tilbage i 2013 var Mohammed Daabas med til at oprette banden, der har haft klubhus på Nyborgvej. Ud over leder er han også blevet betegnet som talsmand for Black Army.

Gennem sin forsvarer, advokat Mette Grith Stage, har han i øvrigt tidligere afvist, at medlemmer af Black Army skulle stå bag afpresning af hjemløse i Odense.

Grupperingen har haft en konflikt med banden Loyal to Familia, som i de seneste måneder har optrådt aggressivt flere steder i landet.