Bandeleder anker forvaringsdom

Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla blev torsdag idømt forvaring og efterfølgende udvisning af landet. Hovedpersonen ankede øjeblikkeligt til landsretten.

En enig domsmandsret ved Retten i Holstebro fandt torsdag bandeleder Danny Abdalla skyldig i hovedparten af de 36 forbrydelser, han var tiltalt for at have begået. Det resulterede i en dom til forvaring på ubestemt tid og efterfølgende udvisning af landet. Scanpix/Claus Bech/arkiv
Læs mere
Fold sammen

Holstebro. Den 51-årige bandeleder Danny Abdalla blev torsdag idømt forvaring og efterfølgende udvisning af landet.

Lederen af indvandrerbanden Det Internationale Klub blev fundet skyldig i et langt katalog af lovovertrædelser, der spænder fra voldtægter og mishandling af kvinder til trusler og afpresning.

Hovedpersonen sad på en stol omgivet af bevæbnede betjente og reagerede vredt, da retsformand Torben Riise havde læst dommen op.

- Jeg anker, fordi jeg mener, du har dømt mig under politisk pres.

- Jeg vil ikke høre på dig. Du har dømt mig som uskyldig, sagde Danny Abdalla, inden han havde drøftet ankespørgsmålet med sin forsvarsadvokat.

Det er ikke første gang, den libanesiske mand, der befinder sig på tålt ophold i Danmark, er i klammeri med retsvæsenet.

To gange tidligere er han idømt henholdsvis otte år for narkokriminalitet og et år og otte måneder for røveri.

Begge gange er han idømt udvisning af landet. Men udvisningen har ikke kunnet føres ud i livet, da han angiveligt er truet på livet i sit hjemland.

Det skyldes ifølge bandelederens egne udtalelser til Ekstra Bladet, at han har samarbejdet med den israelske efterretningstjeneste.

Om udvisningen denne gang bliver til noget er uafklaret.

Det vil i givet fald være Flygtningenævnet, der skal tage stilling til det.

Men det kan tidligst komme på tale, når retten vurderer, at han ikke længere er til fare for sine omgivelser og derfor kan løslades.

En forvaringsdom tages som udgangspunkt op til fornyet overvejelse efter fem år.

Løslades den dømte ikke efter fem år, vil retten tage stilling til sagen mindst hvert andet år.

- Kommer der et tidspunkt, hvor lægerne vurderer, han ikke længere er farlig, så skal man dér vurdere, om han kan udsendes af landet, sagde anklager Lise Hebsgaard efter domsafsigelsen til Ritzau.

Som udvisningsdømt har Danny Abdalla haft pligt til at melde sig dagligt hos myndighederne.

Denne meldepligt har han dog ikke overholdt i perioden fra juni 2015 og frem til oktober 2016. Det var i det tidsrum, de 36 forhold i anklageskriftet blev begået.

/ritzau/