Bandekonflikt: Visitationszoner i og ved København forlænges

Dele af Nørrebro, Bispebjerg, Hundige og Greve vil i to uger endnu være omfattet af visitationszoner.

Arkivfoto: En verserende bandekonflikt i hovedstadsområdet får tre politikredse til at forlænge flere visitationszoner, der ellers skulle være ophævet mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En verserende bandekonflikt i hovedstadsområdet får tre politikredse til at forlænge flere visitationszoner, der ellers skulle være ophævet mandag. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Konflikten er mellem to grupperinger, der holder til på henholdsvis indre Nørrebro og Nordvest samt omkring Hundige i Greve.

Det er Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi, der i samarbejde har besluttet at lade zonerne bestå frem til mandag den 14. oktober klokken 18.00.

Visitationszonerne blev oprettet for to uger siden. Kort forinden var en 22-årig mand blevet dræbt, og en jævnaldrende mand såret, da deres bil blev beskudt på Gildbrovej i Ishøj.

»Vi forlænger visitationszonen, fordi det er vurderet, at der fortsat er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger i hovedstadsområdet, og at den konflikt har resulteret i hændelser, hvor der er brugt skydevåben,« siger politidirektør ved Københavns Politi Anne Tønnes.

Visitationszonen i København strækker sig over en stor del af Nørrebro og Bispebjerg.

I Hundige strækker den sig over et område ved stationen, mens den tredje zone afgrænses mod Hundige langs kommunegrænsen til Greve og mod Vallensbæk Strand.

Visitationszoner er områder, hvor politiet kan visitere personer og køretøjer uden at have en konkret mistanke om, at de pågældende har gjort noget kriminelt.

/ritzau/