Ballet er blevet til farce

Holstebros kulturflagskibe, Musikteatret og Schaufuss Balletten, skulle styrkes i nyt samarbejde. Men Schaufuss siger nej til nyt ballethus og skandalen lurer.

Byggeriet af et ballethus til Peter Schaufuss Balletten i Holstebro har udviklet sig til en farce. Schaufuss vil alligevel ikke have huset, som Holstebro Kommune og Ringkøbing Amt har brugt i alt 30 millioner kroner på.

I stedet risikerer kommunen at stå med et nyt ballethus uden ballet og et tilbagebetalingskrav fra det tidligere Ringkøbing Amt på 15 millioner kroner, fordi forudsætningen for støtten falder væk.

I Holstebro afventer politikerne med spænding et bestyrelsesmøde i Peter Schaufuss Balletten fredag. Her skal det vise sig, om bestyrelsen bakker balletchefen op.

Ifølge Schaufuss' udspil til Holstebro Kommune foretrækker han nu, tre måneder før det nye ballethus står færdigt, at blive på ballettens hidtidige adresse i Holstebro.

Det er et politisk krav om samarbejde mellem balletteatret og naboen, Musikteatret i Holstebro, der har udløst balladen.

/ritzau/