Balancering

Bridgeskolen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vest
1♣
2♣
Nord
pas
pas
Øst
1♥
pas
Syd
pas
?


Hvad melder du som Syd med de nedenstående hænder?
♠B9865 ♥ED32 ♦K7 ♣52
2♠. Man kan diskutere, om man skal indmelde 1♠ første gang. Med en dårlig farve og minimum styrke anbefaler jeg at passe først. Når modparten herefter går i stå på lavt niveau, er det vigtigt at kæmpe om spillet. Vores intelligente makker regner sikkert ud, at sparfarvens kvalitet ikke er historisk, når vi ikke indmeldte 1♠ i første runde!
♠KB65 ♥D43 ♦E974 ♣42
Dbl. Oplysningdsobling. Når makker har passet, og der er to umeldte farver, er det stadig oplysende. I en genåbningssituation kan vi "låne" 4 HP fra makker, hvilket retfærdiggør vores melding, selv om der ikke var styrke til en direkte dobling.
♠E4 ♥B86 ♦KD52 ♣E843
PAS. Med længde i fjendens farve skal man stort set aldrig genåbne meldingerne. Hvis man dobler, melder makker næsten altid 2♠, som er en dårlig kontrakt for os. Resultatet bliver normalt, at man selv går ned i stedet for de andre - en meget høflig men lidt for flink tankegang i bridge!
♠754 ♥KD10864 ♦EB2 ♣7
2♥! En af de sjældne situationer, hvor man kan melde modpartens farve naturligt. Det kræver en meget stærk farve, da risikoen for strafdoblinger ellers er stor.
♠E865 ♥9765 ♦DB42 ♣4
DBL. Med perfekt fordeling kan man tillade sig at doble helt ned til ca. 7 HP i en balanceringsssituation.