Bagger overført til specialfængsel

Stein Bagger er blevet overført til et af de mest berygtede fængsler i Californien

Foto: Michael Altshul, AFP, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svindelsigtede it-direktør Stein Bagger blev sent i aftes lokal tid overført til fængslet Mira Loma Detention Center ved Lancaster 80 kilometer uden for Los Angeles. Det oplyser en fængselsfunktionær til ekstrabladet.dk.

Det er endnu uvist, hvor længe Bagger skal opholde sig i Mira Loma, inden han overføres til Danmark. Tidspunktet afgøres af de amerikanske myndigheder.

- Det har vi ingen indflydelse på, har politiinspektør Jesper Friedrichsen fra Bagmandspolitiet erklæret, samtidig med, at han har givet udtryk for den forventning, at Bagger kommer til Danmark i næste uge.

Overført fra Santa Ana
Mira Loma er en specialafdeling under Californiens statsfængsel i Lancaster.
Stedet er ifølge ekstrabladet.dk kendt som et farligt og bandeplaget fængsel.

- Det er ikke sted, han har lyst til at opholde sig, siger en immigrationsadvokat til ekstrabladet.dk.

Stein Bagger blev overført til Mira Loma fra Santa Ana-fængslet, hvor han har siddet, siden han meldte sig til politiet i lørdags

Allerede i tirsdags troede Bagger, at han skulle ind og sidde i det berygtede fængsel.

Ifølge ekstrabladet.dk fik han ordre til at samle sine ting og tage sit eget tøj på. Han kom i håndjern og blev eskorteret ud i en bus med blændede ruder, hvor han sammen med andre fanger blev kørt halvanden time ud af byen.

I første omgang slap Stein Bagger imidlertid med skrækken: Han kom til at vente i fem kvarter i bussen uden for Mira Loma, inden han blev kørt tilbage, hvor han kom fra: til Los Angeles og fangeafsnit B 18.